ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Подробиці корупційного зговору з "регіоналами" екс-президента Ющенка та голови його АП Віктора Балоги

    20 квітня 2024 субота
    78 переглядів
    Віктор Ющенко та Віктор Балога

    У швейцарський банк UBS в Цюриху були покладені 550 млн доларів.

    Очільник Закарпатьської ОДА Геннадій Москаль розповів подробиці корупційного зговору з "регіоналами" колишнього президента України Віктора Ющенка та голови його адміністрації Віктора Балоги.

    Відповідну заяву губернатор Закарпаття Геннадій Москаль опублікував на офіційному сайті.

    "Нагадую Національному антикорупційному бюро України та нардепу Віктору Балозі, що я чотири рази працював заступником міністра МВС і один раз – заступником голови СБУ, тому володію дуже обширною інформацією, яку на теперішній посаді не маю повноважень перевірити процесуально. Але якщо пан Балога звертається в НАБУ з приводу перевірки корупції президента Ющенка та його оточення, а НАБУ хоче конкретні факти, то надаю їх", - написав він.

    В швейцарський банк UBS в Цюриху були вкладені 550 млн доларів. "Це більше півмільярда, а не ті часто сміховинні суми, які фігурують у "амбарній книзі" Партії регіонів. І зрозуміло, що за такі гроші ні Ющенко, ні Балога не розписувалися в якихось відомостях Януковича", - уточнив Москаль.

    Він зауважив, що коли Балога захотів вивести ці гроші в офшори, банк, який уже мав проблеми через гроші "віп-вкладників" з України, заморозив їх, оскільки Балога не зміг вказати законність їх отримання. Гроші досі знаходяться в банку.

    Москаль додав, що не знає, яким саме чином гроші завозилися в Швейцарію. Він припускає, що у дипломатичних валізах, враховуючи те, що в ті часи послом України в Швейцарії працювала людина Балоги, а саме посольство України, як і банк, знаходиться в Цюріху.

    Очільник Закарпаття нагадав, що сам Балога неодноразово їздив у Швейцарію на відпочинок, а під час святкування нового 2009 року навіть спалив із п’яною компанією шале, про що писали всі європейські ЗМІ.

    "Прошу НАБУ перевірити дані факти в рамках правової міжнародної допомоги й довести свою професійність. Чи може хтось думає, що Ющенко здав президентську владу Януковичу за "дякую" або по відомостях?", - написав Москаль.

    Нагадаємо, 2 червня НАБУ попросило голову Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля надати докази щодо можливого отримання хабара екс-президентом Віктором Ющенком від Партії регіонів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору