ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Норми нового мовного закону на Закарпатті діяти не будуть!"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    136 переглядів
    Депутат Закарпатської обласної ради Віктор Русин.

    На Закарпатті люди говорять багатьма мовами і зарегульовувати це питання нерозумно.

    Про це заявив депутат Закарпатської обласної ради від фракції «Опозиійний блок» Віктор Русин, коментуючи законопроект «Про засади державної мовної політики», який зареєстрували у Верховній Раді.

    «У нас тепер Законом України "Про засади державної мовної політики" встановлено, що єдиною державною мовою є українська. Тож не зовсім зрозуміло, чому слід приймати ще один окремий закон щодо цього. Я гадаю, все з мовами в нас нормально. Хай буде державною українська, так і повинно бути, в усіх країнах так. Всі держслужбовці повинні нею володіти, адже є держава»,- повідомив він.

    Депутат додав, що норма законопроекту, яка передбачає штрафи за невикористання місцевою владою української мови в спілкуванні з громадянами, чи в сфері комерції, що теж є однією з норм, не працюватиме на Закарпатті.

    «Для Закарпаття це не буде діяти, адже в нас є угорські й румунські села, де ніякою іншою, окрім рідної мови, люди не володіють. І що — будемо всіх їх штрафувати? Кожен день виписувати їм штрафи будемо? Це лише внесе напруженість у наше життя, якого нині вистачає і без мови. За нинішньої ситуації в країні не варто знову ламати списи навколо мови»,- підкреслив Русин.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    А почему вы не хотите, там у себя в Закарпатье, чтоб вас танками минометами и градами украинскому языку поучили? От странно.