ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатським підприємствам відшкодовуватимуть ПДВ по-новому!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Ужгород. Механізм відшкодування ПДВ буде спрощений

    Механізм відшкодування ПДВ буде спрощений. Потрібно буде лише подати заявку, мати публікацію цієї заявки в реєстрі, після чого пройде перевірка, й у разі позитивного рішення – відшкодування податку в автоматичному режимі.

    Кабінет міністрів України затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) шляхом його спрощення. Це має значно скоротити можливість для зловживань у цій сфері.
    Рішення було ухвалено під час засідання уряду одноголосно, передає «Слово і Діло».
    «Відшкодування стане автоматизованим, щоденним і прогнозованим. Громадськість зможе контролювати процес», – сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк, представляючи новий порядок.
    За його словами, механізм відшкодування буде зведений до декількох кроків – подання заявки на відшкодування, публікація цієї заявки в реєстрі, проведення перевірок і погоджень, а також, власне, відшкодування податку в автоматичному режимі.
    Термін проведення перевірок і погоджень становитиме, за словами міністра, не більш ніж 30 днів, а подання заявок має проходити не пізніше 20 числа кожного місяця. Як очікується, Україна істотно просунеться на шляху поліпшення ділового клімату.
    Міністр фінансів України Данилюк обіцяє, що з серпня 2016 року електронна система взаємодії «Єдине вікно» буде запущена в роботуСказано 18 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано
    Нагадаємо, що співробітниками Державної фіскальної служби України в грудні зібраний рекордний розмір податку на додану вартість в історії України – 16,5 млрд грн.
    Водночас Держбюджет-2016 за доходами недовиконаний на 1,7%.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору