ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У місцевому бюджеті Закарпаття плата за ліцензії на торгівлю алкоголем та цигарками складає понад 27 млн грн

    24 квітня 2024 середа
    88 переглядів
    ДФС України у Закарпатській області повідомляє...

    Протягом 2016 року суб’єкти господарювання за ліцензії на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами перерахували до місцевого бюджету Закарпатської області більше 27,3 млн грн.

    Протягом 2015 року від придбання ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю алкоголем та тютюном місцеві бюджети отримали 26,2 млн грн.
    Зауважимо, що протягом січня-грудня 2016 року суб’єктам господарювання області видано 8777 ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном, призупинено 330 ліцензій та анульовано 766.
    Фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області, зазначають, що для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами необхідно подати заяву до Центру обслуговування платників. До заяви необхідно додати платіжний документ з підтвердженням відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету. Видача ліцензій здійснюється тільки за умови фактичного надходження встановленої плати за ліцензію до відповідного бюджету, яке перевіряється уповноваженою на видачу ліцензій особою на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату).
    Ліцензія видається заявникові у разі пред’явлення ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на це представнику заявника.
    Переглянути реєстри виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можна за посиланням: http://zak.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy
    Варто зазначити, що Підпунктом 6 п. 2 р. ІІ Закону України від 20.12.2016. р. № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» внесено зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481).
    Зокрема, скасовано обов’язок власників ліцензій на роздрібну торгівлю подавати щомісячний звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів (відповідних уточнень зазнала ч. 3 ст. 16 Закону № 481). Водночас передбачено: штрафи за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів не застосовуються до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, з дати виникнення зобов’язання щодо подання такого звіту.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору