ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скандали, пов'язані з діяльністю митників, "трясуть" Україну!

    18 квітня 2024 четвер
    39 переглядів
    Корупційний параліч. Чому митниця «сліпа»

    Немає нічого більш небезпечного, ніж за часів військової агресії проти нашої країни мати незахищений кордон, коли через митницю за хабар можна провезти все, що завгодно: товари, автомобілі, бурштин, наркотики...

    Кожні кілька місяців в Україні трапляються скандали, пов'язані з діяльністю митників, зокрема - і високопоставлених.

    Наприклад, у березні 2016 року розгорівся неабиякий скандал навколо величезної партії бурштину, виявленої на пункті митного оформлення «Гомель-Белтаможсервіс» Гомельської митниці (Білорусь). Як з'ясувалося, більш ніж 800 кілограмів бурштину везли через пропускний пункт митниці «Нові Яриловичі», а звідти - замовникам у Європу.

    Очевидно, чернігівські митники, під керуванням тодішнього начальника Олександра Шавлака, не помітили майже тонну вантажу «випадково». Інцидент зам'яли, а Шавлака взагалі перевели керувати Волинською митницею.

    І ось минулого тижня знову грянув грім, цього разу - на Львівській митниці. Там заступник начальника Львівської митниці Юрій Борисов організував цілу схему з вимагання «данини» у своїх підлеглих.

    Дивно, але це саме той Юрій Борисов, який «кермував» митними схемами ще з часів Віктора Януковича (про що неодноразово писав відомий журналіст Юрій Бутусов) і, благополучно переживши всі післяреволюційні «перевірки», продовжив «працювати» в тому ж дусі на ввіреній йому вже новим керівництвом ДФС ділянці.

    Нагадаю, Борисова затримали при отриманні хабара в 15 тис. доларів військова прокуратура Львівського гарнізону та Нацполіція.

    Правоохоронці з'ясували, що він брав гроші зі своїх підлеглих за «невтручання в робочий процес і за неперемещеніе їх на інші посади». Не виключено, що і цей випадок кричущого беззаконня залишився б непоміченим, якби його подробиці не озвучив генеральний прокурор Юрій Луценко. Він у соцмережі навіть закликав митників і далі повідомляти про злочини своїх колег і начальства.

    «Чому ж затримали тільки у Львові? Бо митники мовчать. Збирають з бізнесу і платять вгору. Щоб розірвати цей ганебний процес дерибану, ГПУ потрібна допомога і сміливість тих, хто хоче жити і працювати без корупції. Звертайтесь, і будемо чистити країну разом», - закликав генпрокурор.

    Втім, головний військовий прокурор Анатолій Матіос тут же додав - про кругову поруку на митниці знають усі.

    «Про побори від низу до верху знають усі - заявили і процесуально дали свідчення окремі сміливці тільки зараз», - написав він на сторінці в соцмережі, порівнявши корупціонерів, з «щурами, які колються, але продовжують їсти кактус».

    Дійсно, чому, бачачи і знаючи про систематичні затримання митників і податківців за корупційні діяння, їхні колеги продовжують «брати», не боячись покарання? Можливо, впевнені, що його не буде?

    Злочин і безкарність

    Отже, через кілька годин, після новини про затримання Юрія Борисова, Фіскальна служба відсторонила від виконання службових обов'язків все керівництво Львівської митниці. Саме не звільнила, а відсторонила на час службового розслідування. І коли воно закінчиться - відомо лише керівництву ДФС.

    А поки що щонайменше місяць - до 21.02.2017 виконувати обов'язки начальника Львівської митниці ДФС буде Євген Сафонов - колишній заступник директора департаменту організації митного контролю ДФС.

    Свого часу у керівництва ДФС був шанс самостійно, без всеукраїнської ганьби, навести лад на Львівській митниці (і не тільки).

    У травні минулого року прем'єр міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Львівської області зажадав у керівництва ДФС розібратися з безладом, що відбувався.

    «Даю три місяці, щоб навести лад. Якщо є на це воля - я підтримаю, якщо ні - пишіть заяви на звільнення. У країні, в якій так важко живеться, контрабандні схеми - це мародерство», - заявив тоді Гройсман.

    Лють прем'єра частково можна пояснити і ультиматумом керівника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який зажадав відправити його у відставку. Тоді Москаль заявив, що реальної боротьби з контрабандою в регіоні не відбувається, а замість неї тривають лише «косметичні зміни в фіскальних органах». Гройсман відмовив Москалю в звільненні і пообіцяв привести «до тями» митницю.

    Днями ми поспілкувалися з Геннадієм Москалем на предмет того, як зараз борються з контрабандою на Закарпатті та чи борються взагалі?

    Геннадій Москаль відразу нагадав, що коли Президент Петро Порошенко 15 липня 2015 року представляв його як нового голову Закарпатської ОДА, то поставив кілька ключових завдань, одне з яких було - припинити контрабандні потоки (передовсім малося на увазі - тютюнових виробів, так як інша контрабанда на Закарпатті - дрібніша).

    За його словами, тоді вдалося поміняти на постах практично всіх керівників силових і контролюючих органів, зокрема - й начальника Закарпатської митниці Державної фіскальної служби. Її новим керівником був призначений Володимир Колесніков.

    «Всі тоді говорили:« Це людина Москаля », і я цього не приховував. Завдяки цьому призначенню, налагодилася тісна співпраця обласної адміністрації та Закарпатської митниці. Крім того, з моєї подачі були створені спільні групи з українських митників з одного боку і митних органів Словаччини, Угорщини та Румунії - з іншого. Вони проводили щоденну звірку фактів затримань контрабанди і координували свою роботу. І поки Колесніков залишався на своїй посаді, таких випадків (з масштабною контрабандою. - АСН) не було», - стверджує Москаль.

    Однак, за його словами, така благодать тривала недовго.

    «Колесніков був відсторонений і поставили нового керівника, я відразу заявив, що ця зміна керівництва митниці зроблена, зокрема, і для того, щоб відновити контрабандні потоки сигарет за кордон. І дійсно, у нас зараз йде системна контрабанда, фурами, просто через КПП», - заявляє Геннадій Москаль.

    На запитання, з якої причини зняли Колеснікова, голова Закарпатської ОДА розповідає історію про службове розслідування, приводом для якого стала плутанина в назвах декларованих предметів.

    «Заїхала одна фура з території Словаччини в Україну, яка ввозила технічні комплектуючі китайського виробництва. Після розмитнення її зупинила митна охорона, виявилося, що замість одних краників (фура ввозила сантехніку. - АСН) були інші. Остаточно так і не було з'ясовано, чи було там порушення і яке саме - корупційне чи від недогляду», - пояснює Москаль... й уточнює - Колесникова намагалися відсторонити від посади ще восени позаминулого року. Першого разу його кандидатуру вдалося відстояти, вдруге - вже ні. Після цього припинили існування і спільні групи з боротьби з контрабандою.

    Про останній випадок, до якого можуть бути причетні місцеві митники, Геннадій Москаль написав у соцмережі, а нам розповів подробиці. Словаки виявили на своїй території фуру, доверху завантажену контрабандними сигаретами з України.

    «Це дуже серйозний випадок, коли фура завантажена сигаретами, а це сотні тисяч блоків, що безперешкодно проходить нашу митницю. Якщо допустити, що керівник митниці не знав, то тоді він - абсолютно некомпетентна людина, якщо його підлеглі собі такі речі дозволяють. Але, я впевнений, це все було узгоджено, за змовою був створений так званий «зелений коридор» для цієї фури. До речі, потім з'ясувалося, що ця фура неодноразово перетинала кордон - «порожняком» через цей та інші КПП поверталася в Україну. Тобто йдеться не про одиничний випадок», - пояснює нам Геннадій Москаль.

    За його словами, керівництво ДФС досі ніяк не відреагувало на цей випадок.

    Втративши підтримку серед митників, Геннадій Москаль обіцяє не здаватися, покладаючись, правда, лише на дієвість суспільного розголосу.

    «Кричатиму на всю Україну і попереджати, чим закінчується системна контрабанда, яку «кришують» центральні структури або їхні представники на місцях. Ви ж пам'ятаєте, що в липні 2015 року це призвело до кровопролиття і людських жертв. Принаймні після моєї останньої заяви, в якій я попередив вище керівництво ДФС про те, що саме вони відповідальні за дії регіональних керівників митниці, у нас не було жодних випадків затримання таких фур, ні закордоном, ні у нас», - сказав нам голова Закарпатської ОДА.

    Наркотрафік

    Мабуть, найнебезпечнішим видом контрабанди можна назвати наркотрафік. Наркотики ввозяться і вивозяться на територію нашої країни, і далеко не всі їх виявляють на митниці. Через недогляд або за домовленістю з наркокур'єрами.

    Останній гучний випадок стався під Новий рік на Чернігівській митниці (так-так, саме тій, про яку ми згадували на початку статті, через яку в Гомель безперешкодно з України вивозився центнерами контрабандний бурштин).

    Так ось, під Новий рік затримали там українця-наркокур'єра з величезною партією гашишу. Уточнимо, затримали контрабандиста вже росіяни на своєму пункті пропуску «Нові Юрковичі». Тобто 60-річний громадянин України без проблем пройшов наш митний пост «Сеньківка» зі 100 кілограмами наркотиків!

    За роз'ясненнями щодо розслідування цього інциденту ми звернулися до начальника головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета.

    У письмовій відповіді нам повідомили, що зараз Чернігівською митницею ДФС розпочато службове розслідування щодо підлеглих посадових осіб митного поста «Сеньківка», причетних до оформлення автомобіля, яким керував старий контрабандист.

    Також нам повідомили, що Чернігівська митниця направила запит Брянській, щоб дізнатися подробиці інциденту, а хід розслідування взято на контроль Головним управлінням внутрішньої безпеки ДФС. На даний момент відсторонені від виконання посадових обов'язків 4 працівники Чернігівської митниці ДФС, повідомили нам податківці, не уточнивши, втім, їхні посади.

    Антирекорди наркотрафіку

    Щодо загальних результатів боротьби Чернігівської митниці ДФС з наркотрафіком, що за 11 місяців 2016 року виявлено 79 фактів незаконного переміщення через кордон України наркотичних речовин. За цими фактами в УСБУ в Чернігівській області направлено 52 повідомлення про протиправні діяння, які мають ознаки злочину, передбаченого ст.305 Кримінального кодексу України. За 27 фактами складено протоколи про порушення митних правил, повідомили АСН в Фіскальній службі.

    Вся ж українська митниця за 11 місяців минулого року вилучила у зловмисників:

    • кокаїну - 11,9 кг;
    • канабісу - 48,9 кг;
    • інших наркотичних засобів в обсязі 5,2 кг, 14219 таб., 1095 капс., 82 амп. (0,06л);
    • психотропних речовин: 8,5 кг, 34119 таб., 16546 капс., 10 амп.;
    • прекурсорів: 5,6 кг, 18880 табл., 161 л, 8 капс., 1 амп.

    Таким чином, затриманий у Брянську з центнером гашишу українець, "побив рекорд" розкриття всієї української митниці разом узятої.

    Як же Чернігівська митниця «дала маху», зараз розслідує Головне управління внутрішньої безпеки ДФС, а з метою з'ясування обставин того, як набитий доверху наркотиками автомобіль міг безперешкодно пройти митний контроль, Північне регіональне управління Держприкордонслужби теж проводить службове розслідування.

    Виходячи з результатів цих розслідувань, винних у неналежному виконанні службових обов'язків працівників митниці притягнуть до дисциплінарної відповідальності, можливо - звільнять. Зібрані матеріали будуть направлені в органи прокуратури для надання діям працівників митниці належної правової оцінки, пояснили нам у ДФС.

    Ми також поцікавилися, скільки взагалі за минулий рік працівників Чернігівської митниці ДФС були покарані за сприяння контрабанді?

    Виявилося, що в 2016 році було проведено 33 службових розслідування та перевірки. Всього до керівництва Чернігівської митниці ДФС було направлено 25 подань, за результатами розгляду яких трьох працівників звільнили, 24 - притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а 17 - отримали офіційні попередження. Можна сказати, більшість відбулася «легким переляком».

    Чому митниця «осліпла»?

    Випадок у Нових Юрковичах - тільки один із фактів, але він є показовим: через український кордон абсолютно вільно переміщаються наркотики в особливо великих розмірах - написав у своєму блозі на сайті АСН експерт з митних питань Володимир Орлов.

    «Бо ситуація дуже підозріла - чоловік 60-ти років вирішив ні з того ні з сього начинити свій автомобіль гашишем і навмання, без будь-яких «домовленостей», рвонути через кордон», - констатує експерт.

    На його думку, той факт, що наркотики безперешкодно переміщуються територією України, говорить про деградацію правоохоронної функції митниці.

    «Адже гіпертрофія функції наповнення бюджету створює ілюзію комфорту, а «перевиконання» бюджету (переважно за рахунок девальвації гривні) робить картинку нібито ефективної роботи ДФС. Всі інші функції митниці, а особливо - правоохоронна, атрофовані повністю», - констатує Орлов.

    Крім того, каже він, робота з протидії контрабанді наркотиків залежить і від рівня взаємодії з іншими правоохоронними органами. Зокрема з митницею суміжних держав.

    «Але, судячи з мовчання Державної фіскальної служби, нас хочуть переконати в тому, що нічого такого і не сталося. Своїм мовчанням ДФС також досить красномовно показала своє ставлення як до проблеми боротьби з наркотрафіком через нашу країну, так і до здоров'я і благополуччя громадян України», - пише він.

    Тут згадуються слова з нашої розмови з Геннадієм Москалем: «Якщо немає зацікавленості керівництва митниці, зокрема київського керівництва, а є зацікавленість заробляти гроші на контрабанді, то ясно, що все це буде тривати».

    Загалом можна з упевненістю констатувати, що і безпека на митниці і сама кадрова політика відомства залишається, мабуть, найбільш недосконалою і закритою в країні.

    Напередодні, 25 січня, керівництво ДФС провело підсумкову прес-конференцію, скликавши медіа обіцянками «прямого спілкування і дачі ексклюзивних коментарів».

    На ділі ж подія вилилась у півтори години монотонного цитування чиновниками цифр статистики, після якого вони спішно ретирувалися «у справах», залишивши пресу «з носом» - традиційна тактика, щоб уникнути «неприємних запитань» у лоба.
    Аліна Тітова

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору