ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відтепер у краян в платіжках за газ з’явиться нова "одиниця виміру"

    23 квітня 2024 вівторок
    66 переглядів
    Що знають про новації в квитанціях для споживачів у "Закарпатгазі"?

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила надавати споживачам інформацію щодо обсягів споживання природного газу не тільки в кубометрах, а й в одиницях енергії.

    Про це йдеться в повідомленні комісії за підсумками засідання 26 січня.
    Документом встановлюється вимога до операторів газорозподільчих систем (облгазів) вказувати в платіжних документах споживачів інформацію про кількість спожитого газу в енергетичних одиницях. Зокрема, в платіжці буде зазначатися розмір середньозваженої теплоти згоряння газу за розрахунковий період, а також розмір спожитого об’єму природного газу по одиницях енергії в кіловатах (кВт/ год), гігакалоріях (Гкал) і мегаджоулях (МДж).
    — Основна мета – оцінити споживання блакитного палива в порівнянні з іншими видами енергії. Споживач передусім отримає можливість порівняти споживання газу зі споживанням інших енергетичних ресурсів, — пояснила представниця НКРЕКУ Тетяна Рябуха.
    Щоправда перехід ринку природного газу на розрахунок в енергетичних одиницях на даному етапі поки що не передбачається.
    Також нещодавно НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, які діятимуть з 1 лютого 2017 року. У порівнянні із цінами на січень цього року, у лютому 2017 року ціни збільшено на 21-22%.Таке підвищення зумовлено зростанням цін природного газу на європейському ринку.
    Нагадаємо, що у "Закарпатгазі" не знають, чому на квитанціях за газ рекламують роботу в Чехії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору