ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найважливіші кроки для початку малого бізнесу

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    Порада для тих хто хоче відкрити свій бізнес

    Почати свій бізнес нескладно, якщо все розрахувати наперед і мати чітке уявлення про власну справу.

    "Окрім стартового капіталу, навиків бізнесмена та партнерів по власній справі, важливо просто мати сміливість, тверезо все розрахувати й почати бізнес. Важливо також дуже детально прорахувати песимістичний сценарій. Багато людей цього не роблять, дивляться на все через рожеві окуляри, тому потерпають від збитків", - говорить бізнес-тренер Михайло Дашкієв.

    Знайдіть нішу

    Обрати нішу непросто, адже 90% всіх можливостей заробити кошти підприємницькою діяльністю зайняті. Початківцям у бізнесі до вибору ніші варто підходити ще більш зважено, ніж досвідченим підприємцям.

    "Досвідчені психологічно готові до втрат. Також у них є певний фінансовий запас міцності. А ось початківцям важливо, щоб і грошей не втратити, і вклинитися в незайнятий сегмент ринку", - каже Михайло.

    Він не радить підприємцям початкового рівня займатися виробництвом і наданням послуг, у яких вони слабо розбираються.

    "Найкраще починати бізнес із перепродажів. Зараз хорошим варіантом є перепродаж китайських товарів. Однак ви маєте перепродувати ті речі, яких обмаль на ринку. Також не варто нехтувати тими нішами, які пов'язані із надійними знайомствами. Нерідко надійні люди у тій чи іншій сфері можуть допомогти залагоджувати багато питань із логістикою, документами чи послугами. Таким чином можна заощадити чималі суми", - говорить він.

    Ніша не повинна бути сезонною і бути спрямованою на одне місто чи село. Тоді існує велика ймовірність дуже довго не виходити в нуль.

    Уявіть свого клієнта

    Прообразом клієнта мають бути реальні люди. Якщо їх можна порахувати десятками, за справу не варто братися.

    "Їх повинні бути тисячі у різних містах. Безглуздо починати справу з виробництва, наприклад, шкатулок лише тому, що вони вам подобаються. Це не значить що й іншим також вони будуть потрібні", - говорить Михайло Дашкієв.

    За його словами, уявлення про клієнта має бути дуже чітким.

    "Тоді йому можна буде пропонувати додаткові послуги. Наприклад, продаєте ви пластикові вікна. Зрозуміло, що більшість їх купуватиме не в приватні будинки, а в багатоповерхівки. Так само зрозуміло, що нерідко їх треба буде нести без ліфта. За це можна брати гроші. Так само зрозуміло, що для високих поверхів варто пропонувати захист від випадіння дітей. І його більшість молодих батьків куплять", - пояснює він.

    Випробуйте обрану справу, не вкладаючи жодної гривні

    Протестувати власну справу можна, давши оголошення в інтернеті про свою послугу чи продаж товарів.

    "Активно використовуйте соцмережі. У жодному разі не замовляйте створення свого сайту. А якщо вже й вирішили створити, то робіть його самотужки на безкоштовних платформах. Він має виконувати роль візитки", - пояснює бізнес-тренер.

    Коли люди, побачивши в інтернеті оголошення, будуть телефонувати, варто їх записувати у спеціальний блокнот.

    "Потрібно фіксувати, скільки було дзвінків, скільки із них серйозно налаштовані, скільки просто цікавляться. Їм також потрібно ставити чіткі питання — звідки вони про вас дізналися, які їхні вимоги до товару і послуги, що не влаштовує у вашій пропозиції. Крім цього треба записувати номери потенційних клієнтів", - пояснює він.

    За місяць такої перевірки сформується уявлення, скільком людям потрібен такий товар чи послуга.

    Не беріть кредиту

    Багато банків, кредитних спілок й інших фінансових організацій рекламують свої умови з надання бізнесменам кредитів. Однак спеціалісти не радять ні позичати в знайомих, ні брати кредит у банку.

    "Несвої гроші швидше витрачаються. І вони дарують примарне відчуття того, що все буде гаразд. Навіть, якщо все зовсім не так. За свою практику в банківській справі я чимало таких зустрічав", - говорить економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору