ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віруси і бактерії: прості правила, щоб не хворіти взимку

    20 квітня 2024 субота
    57 переглядів
    Що потрібно робити,щоб не хворіти в зимку

    З приходом холодів кожен починає згадувати що таке носовичок і де вдома зберігається мед. Застуда створює необхідність скуповувати лимони і таблетки, адже зараз стільки справ і так недоречно хворіти. Але, як же правильно лікується, якщо все ж таки недуг вирішив нагрянути?

    Легше не хворіти

    За схильність організму до простудних захворювань відповідає в першу чергу імунітет. І найліпший спосіб не хворіти - це його зміцнювати. Можна піти простим шляхом і використовувати імуностимулятори. Але насправді така підтримка організму виправдана тільки в критичних випадках імунодефіциту і суворо за призначенням лікаря. У випадку середньостатистичної людини - такі препарати змушують працювати імунну систему в інтенсивному режимі. А без потреби це просто призведе до її виснаження.
    Для тих, хто може впоратися зі своєю ліню і особливо для тих, у кого сидячий спосіб життя - найбільш корисними будуть фізичні навантаження. Але і тут головне не перестаратися. Для підтримки здорового організму не потрібно виснажувати себе важкими штангами. Головний принцип - розігнати кров, тобто, наповнити її необхідними для імунної системи компонентами. Досить ранкової зарядки або регулярної півгодинної пробіжки. Корисніше буде займатися спортом на вулиці.

    Важливий принцип - поєднання спорту з натуральною їжею. Тобто, якщо в раціоні переважають швидкі вуглеводи, фаст-фуд і локшина на швидку руку - то сенсу в такій підтримці імунітету немає. Адже для організму потрібні вітаміни. Вітаміни в таблетках теж рекомендуються у виняткових випадках авітамінозу, адже неконтрольований обсяг синтетичних компонентів такого роду може призвести до ракових захворювань. Тому, свіжі фрукти і овочі в будь-якому вигляді і морепродукти - це те, що потрібно під час вірусного періоду.

    Будьте готові до того, щоб хворіти, якщо ви спите по 4 години на добу. При хронічному недосипанні може сформуватися "синдром хронічної втоми", що призводить до швидкої стомлюваності, дратівливості, слабкості і сонливості, також до депресивного стану. Як правило, при таких умовах організм немає можливості відновитися і різко послаблюється імунітет.

    Ще один спосіб підтримати себе в тонусі - це обливання холодною водою. Цим методом варто користуватися не тільки фанатичним зошникам. Контрастний душ тренує слизову оболонку швидко реагувати на різку зміну температури, тим самим робити організм несприйнятливим до переохолоджень і мокрим ногам.

    Сміятися до упаду не тільки приємно - це ще більша користь для тіла. Сміх знижує кров'яний тиск, зменшує кількість гормонів стресу, розслаблює м'язи, сприяє роботі клітин, що борються з вірусами і виробленню ендорфінів. Ось і вибирайте тепер, сходити на стенд ап шоу або хворіти.
    Якщо все ж захворіти довелося

    При підвищеній температурі зайнята людина в першу чергу почне збивати її таблетками. Медик Володимир Лаговський у своїй книзі пише: "При більшості хвороб ліки не потрібні. Наш організм має власні захисними властивостями або здатністю до опору і до боротьби з хворобою. У більшості випадків ці природні захисні властивості важливіші для нашого здоров'я, ніж ліки". Справа в тому, що при появі симптомів ми найчастіше намагаємося їх позбутися тому, що вони заважають нормально займатися своїми справами. Насправді ж симптоми - температура, слабкість, ломота в тілі інше - це наслідок боротьби організму з інфекцією. Тобто, знімаючи симптоми ми не даємо організму самостійно боротися із захворюванням. У такій ситуації краще зробити паузу, залишитися вдома і лікуватися бабусиними методами.

    Як в дитинстві

    Якщо ж просто збивати температуру - це не прожене вірус, а лише призведе до більш широкого поширенню інфекції і на лікування піде набагато більше часу. Що б допомогти організму впоратися з хворобою в першу чергу потрібно закутатися в ковдру і гарненько пропотіти. При цьому пити теплий чай з вітаміном С. Цей метод виводить токсини, які утворюються в процесі самостійної боротьби організму з вірусом. Лікарі так само рекомендують промивання носа соляним розчином і полоскання горла з йодом. Це допоможе убити заразу. Можна чергувати чай і молоко з маслом какао. Їсти не рекомендується - адже організму потрібно витрачати енергію на боротьбу із застудою. Але якщо протягом двох днів стан погіршується - краще, щоб під контроль вас взяв лікар.

    Що ще можна зробити?

    Більш широкий арсенал природних засобів проти застуди і ОРВ.
    Як нетоксичний антисептик і природний антибіотик можна пожувати один-два бутончика гвоздики (пряність). Ще вона позбавляє від зубного болю, болях в горлі, від фізичної та сексуальної слабкості, робить чистим дихання, позбавляє від страху і істеричності.

    Дихати картоплею. Все просто: цілу картоплину потрібно відварити в шкірці і скласти в глибокий посуд. Потрібно нахилитися над цією мискою, накрити голову рушником і глибоко дихати. Нагрітий вологий пар викликає приплив крові до слизової верхніх дихальних шляхів, розріджує мокротиння, ліквідує застійні явища.
    Дихати над картоплею корисно при нежиті, кашлі, бронхіті. При кашлі інгаляція картоплею позбавляють від мокротиння, звільняють верхні дихальні шляхи.

    При кашлі так само пам'ятаємо про гірчичники - це найоптимальніше засіб. Але для кращого ефекту можна зробити самому сироп: дрібно нарізану цибулю залити медом і дати настоятися. Вживати - по одній чайній ложці 6-7 разів на день.

    Якщо за таким же принципом з медом змішати дрібно нарізаний імбир і лимон - в результаті отримаємо ліки від болю в горлі. Так само можна застосувати інгаляцію відваром лікувальних трав: м'яти, ромашки, календули, евкаліпта або шавлії.

    Для людей, що палять значна допомога в боротьбі організму проти застуди буде відмова від сигарет. Це полегшить навантаження на дихальну систему.

    Такі засоби лікування перевірені роками і довели свою ефективність. Їх перевага - що це натуральні компоненти, які допомагають боротися організму з застудою без хімії, яка діє на печінку і дає інші ускладнення. Але не варто захоплюватися самолікуванням і якщо звичайна застуда ускладнюється потрібно відразу звертатися до лікаря.

    Будьте здорові!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору