ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як виторгувати вигіднішу ціну

    29 березня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    Як правильно торгуватись та "вибивати" знижку

    Все, що продається, можна придбати дешевше, впевнені шопери й спеціалісти із оптових продажів. Головне, правильно торгуватися — і не важливо ринок це чи автосалон.

    "У дорогих магазинах діє той самий принцип, що і на базарах. Головне, правильно попросити зниження ціни", - говорить шопер Віталій Краснюк.
    На заправці

    Найлегше попросити знижку на преміальних заправних станціях. У період новорічних свят чи в розпал літа там якомога частіше йдуть на поступки. Взимку — через спад попиту на пальне. Влітку — через те, що більшість водіїв заправляються малими обсягами.

    "Більшість заправок середньої цінової категорії дають більші знижки, коли заправляєш повний бак. Як тільки пальне прибуває до спеціального клапана на заправному пістолеті, бензоколонка перестає подавати пальне. Але якщо повний бак не треба, а велика знижка потрібна, варто попросити автозаправщика вимкнути подачу бензину, коли, скажімо вже буде 10 літрів. За 2 гривні чайових він це точно зробить", - говорить далекобійник Ігор Качур.

    Таким чином на літрі можна заощадити від 1,5 до 2 грн.
    В магазині одягу

    В магазині легше отримати знижку, купуючи одразу декілька товарів. Для цього варто переміряти десяток пар сорочок чи штанів — що потрібніше, а потім, купуючи одну річ, вимагати знижку й на іншу.

    "Не обов'язково, аби вона була акційною. Вона має вам просто сподобатися. У продавців є корпоративні знижки від 20 до 30 відсотків. У деяких турецьких брендів — навіть 50. Тому варто показати їм, що ви серйозний клієнт і вимагати знижку. У 60 відсотках випадків продавці підуть на зустріч, бо отримують гроші не за суми проданих речей, а за кількість. Вони зацікавлені збувати більше і більше", - каже шопер Віталій.

    За його словами, такий підхід найкраще працює у магазинах розкручених брендів, що продають одяг дорожче середнього рівня.

    "Основною проблемою здобути цю знижку є низький рівень кмітливості й винахідливості продавців. Багато із них забитих, тому не йдуть на поступки".
    На базарі

    На ринку найохочіше йдуть на знижки після 16 години дня. Тоді всі починають збиратися й хочуть якомога швидше все розпродати.

    Варто одразу виявити людина реалізатор чи господар точки. З реалізаторами краще справи не мати, вони зацікавлені в накрутці ціни, а не в знижці. Господарі точок більш лояльні й не такі скупі.

    Однак вони йдуть на поступки лише коли у клієнт у них непогано скуповується. Наприклад, купує не лише апельсини, а ще й банани та виноград. Також вони охоче округлюють ціну на користь покупця. Так можна заощадити 3-6 грн.
    Під час купівлі квартири

    Купуючи житло в новобудові найлегше отримати знижку на стадії залиття фундаменту. Зазвичай компанії хочуть якнайшвидше набрати інвесторів і залучити кошти.

    "Багато забудовник не уступить, однак на 5 відсотків від вартості житла розраховувати можна — а це 20-25 тисяч гривень щонайменше. Знижку варто вибивати на двох етапах — у менеджера компанії, а потім — у її керівника", - пояснює ріелтер Наталія Бондар.

    На першому етапі варто одразу запитати, які знижки можливі. Зазвичай їх роблять, якщо покупець купує житло на першому поверсі, приводить нових покупців або купує дві квартири одразу.

    "У менеджерів із продажу зарплата залежить від кількості угод, тому можна попросити у нього 1,5-2 відсотки знижки взамін на популяризацію серед знайомих телефона менеджера. Вони можуть погодитися, але виставити свої умови — прийняття рішення протягом тижня і повна оплата протягом 10 днів. На другому етапі вартоп росити знижки у її керівника. Але до цього треба підготуватися. Знайти знайомих із іншого комплексу цієї фірми. Пояснити керівництву, що ви — третя людина із родини, яка купує у них житло. Зазвичай таке проходить", - каже спеціаліст.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору