ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Помер учасник King Crimson Джон Уеттон

    18 квітня 2024 четвер
    83 переглядів
    Британський артист Джон Уеттон помер

    На 68 році життя не стало відомого британського артиста, мультиіструменталыста, учасника гуртів King Crimson, Roxy Music, UK, Uriah Heep, Asia, Wishbone Ash Джона Уеттона.

    Про це написав на своїй сторінці в Twitter колега артиста, музикант Джеффрі Даунс.

    "Важко оголошувати дуже сумну новину, але мій любий друг, колега по групі і співавтор пісень Джон Уеттон помер", - повідомив клавішник Asia Даунс.

    Причина смерті співака поки що не відома.

    Знаменитість та всесвітню славу принесла участь Уеттона у складі групи King Crimson, з якою він записав три альбоми з 1973 по 1975 роки.

    Також Джон Уеттон був співавтором композиції групи Roxy Music.

    У 1975 році музикант приєднався до гурту Uriah Heep, де грав на бас-гітарі. За два роки записав такі платівки: Return To Fantasy, High And Mighty.

    У 1977 році музикант разом з барабанщиком Біллом Бруфорд, клавішником Едді Джобсону і гітаристом Аланом Голдсуортом створив супергрупу UK. А за кілька років перейшов до гурту Asia. Саме участь у цьому колективі була найуспішнішим комерційним проектом музиканта.

    Уеттон працював також і над солними проектами, зокрема світ побачив його особисті платівки Caught in the Crossfire (1980), King's Road (1987) та Arkangel (1997).

    Starless з Джоном Уеттоном - King Crimson

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору