ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До уваги наречених-закарпаток — «Шлюб за добу»!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    В Ужгороді діє пілотний проект «Шлюб за добу».

    В обласному центрі Закарпаття м.Ужгороді працює пілотний проект «Шлюб за добу».

    Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області повідомляє, що Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження від 11.01.2017 № 10-р "Про внесення змін до пункту 1 розпорядження КМУ від 13.07.2016 №502", яким розширено перелік міст, де запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу ("Шлюб за добу"), зокрема до пілотного проекту включено місто Ужгород.
    Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області провело всі необхідні організаційні заходи для запровадження даного пілоту та визначило організаторів, які будуть проводити державну реєстрацію шлюбу в рамках пілотного проекту. Наразі, організацію проведення державної реєстрації шлюбу в рамках пілотного проекту в м. Ужгороді проводять Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Закарпатський академічний обласний театр ляльок, Закарпатська обласна філармонія.
    Перевагами пілотного проекту "Шлюб за добу" є спрощена процедура державної реєстрації шлюбу, відсутність необхідності звернення до відділів ДРАЦС, проведення реєстрації шлюбу у час та у місці, обраному нареченими.
    Нагадуємо, що пілотний проект Міністерства юстиції України "Шлюб за добу" успішно; функціонує у містах Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам'янець-Подільському, Рівному, Житомирі та Харкові, Івано-Франківську, Ужгороді* Сумах, Тернополі, Чернігові та Чернівцях.
    Пілотний проект Міністерства юстиції України "Шлюб за добу" користується популярністю серед населення, про що свідчать статистичні показники проведених шлюбів у наведених регіонах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору