ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керівництво Ужгорода зустрілося з представниками поліції сусідньої Угорщини (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    46 переглядів
    Ужгородська мерія. Зустріч з угорськими поліцейськими.

    Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та його заступник Олександр Білак сьогодні зустрілися з делегацією угорської поліції.

    До складу останньої входять: Ласло Ійєш, підполковник, начальник управління поліції Ніредьгази, Саболч Морваі, підполковник поліції, начальник транспортного відділу, Шандор Слінскі, ст. лейтенант поліції Карой Андо, депутат міської ради Ніредьгази, Андраш Ракоці, виконавчий директор Асоціації територіального розвитку «КІУТ», м. Загонь.
    Угорські правоохоронці з міста-побратима Ужгорода – Ніредьгази – приїхали для напрацювання домовленостей щодо спільних проектів, які є можливість реалізовувати в обох містах за кошти Європейського Союзу.
    Ішлося насамперед про два напрямки: профілактику зростання злочинності, роботу з молоддю, виховання дітей, аби вони не потрапляли в ДТП, не стали жертвами шахраїв, розуміли шкідливість вживання алкоголю, наркотиків тощо; другий напрямок – поповнення матеріально-технічних засобів для протидії правопорушенням, зокрема, обладнання Ужгорода сучасними системами відеоспостереження.
    Міський голова Богдан Андріїв відзначив, що переконаний: досвід роботи правоохоронної системи Угорщини, напрацювання колег із Ніредьгази у реалізації проектів, що фінансуються Європейським Союзом, будуть дуже корисними для Ужгорода. «Ми сусіди, багато проблем у нас спільних. Якщо будемо належно виховувати дітей змалечку, то більшість із них виростуть законослухняними. Також давно шукаємо можливості встановлення у місті більшої кількості камер відеонагляду. Це допомогло б і поліції швидше розкривати злочини, і зменшило б кількість ДТП, водіїв, які паркуються з порушеннями, і загалом дозволило б навести більше порядку в місті, бо люди б розуміли, що навіть за кинуте сміття можуть понести відповідальність», – наголосив Богдан Євстафійович.
    Угорські гості відзначили роботу нової Національної поліції, як багато їм вдалося досягти за короткий час, а ще – досвід заступника міського голови Ужгорода Олександра Білака у веденні міжнародних проектів.
    На зустрічі також ішлося, що в Ніредьгазі діє окремий моніторинговий центр, де всі данні, отримані з камер, на які потрібно реагувати, розподіляють між різними службами. А починалося все з перших двох десятків камер, які встановили біля вокзалу у 2010 році. Відтоді кількість правопорушень у Ніредьгазі знизилася майже на 50%.
    Міському голові Ужгорода переказали вітання та підтвердження, що він підтримує спільні ініціативи з поліцією, від його колеги, мера Ніредьгази доктора Ференца Ковача. Відтак домовилися про робочу групу, яка напрацює безпосередньо проекти англійською мовою за програмою транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина- Румунія-Україна 2014-2020».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору