ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто з українських політиків сьогодні буде готувати бутерброди "для Трампа"?

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    Експерти про "сніданок у Трампа": країні це нічого не дасть!

    Серед гостей сьогоднішнього сніданку у Трампа – десятки українських нардепів.

    Сьогодні у Вашингтоні (США) відбудеться Національний молитовний сніданок, в якому візьмуть участь президент країни Дональд Трамп, а також ціла делегація українців в складі близько 50 осіб. "Сегодня" дізналася, хто з вітчизняних політиків поїхав в Штати і навіщо.

    ГРОШІ І ЇЖА. Прийом в США проводиться в готелі "Вашингтон Хілтон" щорічно кожний перший четвер лютого. Організовують захід для того, щоб політичні та бізнес-еліти світу могли зустрітися в неформальній обстановці, обговорити проблеми, налагодити відносини і попросити підтримки. При цьому щорічно сніданок відвідують десятки українських політиків.

    "У перший четвер лютого вже 65 років поспіль Сенат і Конгрес США проводять національний Молитовний сніданок, на який збирають владу, опозицію, і парламент, обов'язково присутній президент США, Збройні сили США... Також десь років 50 тому вони почали запрошувати міжнародні делегації та згодом це перетворилося в одне з найпотужніших духовних подій. Саме духовних подій світового масштабу, коли до 5-7 тис. людей приблизно з 150-200 країн світу... У цьому році очікується десь 170-180 країн, щоб разом обговорити духовні цінності, які об'єднують людей. На цю тему діляться своїми думками перші особи багатьох держав, а також відомі співаки. Учасниками були і Андреа Бочеллі (італійський співак – Авт.), і Джекі Іванко (американська співачка українського походження – Авт.), і відомі спікери світу такі, як Тоні Блер, відомий голлівудський режисер Рендал Клайзер і багато-багато інших", – розповів "Сегодня.ua" координатор української делегації на молитовному сніданку, нардеп від НФ Павло Унгурян.

    Українська делегація, за словами нардепа, традиційно запрошується через молитовну групу, яка збирається у Верховній Раді вже близько 10 років. Цього року українська делегація представлена в основному представниками місцевого самоврядування, громадських, наукових, релігійних, студентських, соціально-гуманітарних організацій. Є також і частина політиків.

    "Але якщо взяти всю делегацію з України, напевно, політики складають лише половину присутніх. Є представники практично всіх парламентських фракцій. Тому що якраз політика цього заходу така, щоб була представлена не тільки влада, або не тільки опозиція, а й представники всіх фракцій. У США дуже важливо, щоб в цей день вони оголошували табу, мораторій на політичні теми. У цьому році українська делегація налічує близько 50 людей", – пояснив нардеп.

    Зокрема, в цьому році на запрошення сенату США відгукнулися понад 20 українських парламентаріїв, серед яких нардеп від БПП Валерій Карпунцов та нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський. Останній сказав, що не був на інавгурації Трампа через свою роботу в ПАРЄ, однак на молитовному сніданку буде обов'язково. Також запрошена голова політсили "Батьківщина" Юлія Тимошенко з соратниками – нардепами Григорієм Немирею і Сергієм Власенком.

    За словами нардепа від БПП Оксани Білозір, вона разом з парламентарієм від НФ Павлом Унгуряном буде вести "Український молитовний сніданок". Як пояснив нардеп Унгурян, український сніданок вже близько семи років поспіль проходить в рамках молитовного сніданку з президентом США. Туди, за словами Павла Унгуряна, запрошують американських і європейських друзів. В цілому на українському сніданку очікується до 200 осіб.

    Відзначимо, що запрошення на Молитовний сніданок безкоштовне, проте по етикету гостям все ж доведеться витратитися – кожен з них повинен зробити благодійний внесок. За повідомленнями ЗМІ, сума коливається між $ 25 000 і $ 500 000, але, як стало відомо "Сегодня" зі своїх джерел в парламентському середовищі, нардепи самі вирішать, скільки жертвувати, а суми будуть варіюватися від декількох тисяч до десятків тисяч доларів. Разом з тим, за словами Павла Унгуряна, в ЗМІ з'явилася плутанина навколо сніданку, який відбувався в рамках інавгураційних заходів, і сьогоднішнього. "На інавгурації був сніданок, і він входив в спонсорський пакет, який продавав оргкомітет. Чесно кажучи, я тільки чув про це і мало знаю. Але знаю, що через сайти продавалися якісь пакети, хочеш, йдеш на бал, хочеш – на сніданок. На сьогоднішній сніданок я приїжджаю дев'ятий або десятий рік поспіль і маю честь координувати частину делегації. Тут про це (гроші – Авт.) навіть не йдеться. Не знаю про благодійні внески, які робляться, можливо, якимись американськими учасниками. можливо, вони є. З боку України цього не передбачається", – сказав нардеп від НФ.

    Що ж стосується їжі, то меню щороку підбирають саме звичайне: смажена картопля, яйця, соки, йогурт, джем, кава. Цікаво, що з року в рік існує традиція, коли гості самі собі збирають бутерброди з булочок, сиру, масла, зелені, бекону та інших продуктів.

    СТАТУСНІ ІГРИ. Експерт-міжнародник Андрій Бузаров зазначає, що безпосередньо для України наша делегація навряд чи щось привезе. "Максимум – вони отримають якусь неофіційну інформацію, яку не зможуть оприлюднити. В цілому ж весь цей захід призначений для того, щоб американський істеблішмент налагоджував зв'язки. Думаю, що українські нардепи, які потрапили туди, будуть намагатися займатися тим же самим", – каже він. Політексперт Володимир Фесенко участь в прийомі українських парламентаріїв оцінює критично: "На молитовних сніданках ніякі переговори не ведуться. Все, чого члени делегації домагаються, – щоб в майбутньому говорити, що ось, ми були на сніданку з Трампом. І будуть розповідати, що вони трохи чи не зустрічались з ним. Але президент США з рядовими депутатами не зустрічається. Він навіть з міністрами не зустрічається і вкрай рідко з прем'єрами. Наприклад, Обама зустрівся з Яценюком в 2014-му, але тому, що у нас тоді ще не було президента як такого. Так що політологічною мовою це називається статусні ігри, а для простого обивателя це можна назвати просто понтами".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору