ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УЖГОРОДІ ПОМЕР ЛАУРЕАТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ПЕТРО СКУНЦЬ

    20 апреля 2024 суббота
    55 переглядів

    Сьогодні не стало поета і перекладача, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Петра Михайловича Скунця. 20 травня йому повинно було виповнитися 65 років.

    Петро СКУНЦЬ.
    Петро СКУНЦЬ.

    Прощання з літератором відбудеться 2 травня.

    Ширі співчуття рідним та близьким покійного!
    Ужгород: Коли брехня пускається в пляси, правда від її тупоту з орбіти не зійде

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Який інтеллект, мудрість в декільких рядках. Геніальність не сховаєш: як написав - просто насолода читати. Земля йому пухом.---------------------------------------------
    Не буду я полемізувати і з одним з їхніх авторів. З ним найкраще говорити, зводячи все до гумору, інакше буде галасливо і безрезультатно. Його стаття "Фіаско та гаврошофедаки", надрукована 20 березня цього року, уже своїм заголовком провокує на гумор. Взагалі слово «фіаско» чомусь означає провал, а буквально його значення в перекладі зі старогрецької мови — пляшка вина. Будемо вважати, що своїм опонентам він підніс люб'язно пляшку вина-бормотухи. Тільки от чому «гаврошофедаки» виступають у множині, я второпав не до кінця. З Федаками все ясно, бо знаю аж п'ятьох, котрі утверджують українське діло вдома й у світі, і всі з однієї родини. Сімейщина, словом. Щоправда, згаданий мною "велкий спісователь" цей факт не врахував і возвів у множину самого лише Сергія Федаку, одного з наймолодших докторів історичних наук в Україні, а крім того, талановитого письменника і публіциста. А в іншого поета і публіциста Гавроша є хоч і не родич, а відомий барикадний тезко з романа Віктора Гюго. Ба ні, їхній опонент утворив ціле явище із двох конкретних осіб, щоб ми збагнули, якій страшній напасті він геройськи протистоїть.(ПЕТРО СКУНЦЬ)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Міжнародна дитяча творча організація "МАЛА АКАДЕМІЯ" літератури і журналістики, редколегія газети "СУЗІР'Я", громадськы викладачі МАЛіЖ її почесні професори переносять важку біль втрати - відомого поета, професора нашої Академії, якого ми із великим нетерпінням очікували на 4 Міжнародному фестивалі юних поетів і прозаїків "Рекітське сузір'я". Не судилося! Обырвалася нитка життя дорогого всім нам - ПЕТРА СКУНЦЯ. Нехай благодатна закарпатська Земля буде його пухом, а пам'ять про нього вічна.
    Ректор МАЛіЖ Василь ТАРЧИНЕЦЬ, почесні професори МАЛіЖ Володимир ФЕДИНИШИНЕЦЬ, Андрій ДУРУНДА, Володимир КОВАЛИК, Михайло СЯТИНЯ, Богдан ТУРЧИН, Олександр КОПАНЧУК, Михайло БАНИК, Михайло РОМАХА, Василь ПОПОВИЧ, Василь ДЕРИЧ,
    Мирослав СКУРАТКО.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перестало битися серце великої людини.Життєві дороги...які ж ви різні,горбисті,гладкі й тернисті..."колеса крутяться,літа минають"-співається в одній українській пісні.
    Літа нашого великого поета ,перекладача Петра Скунця були наповнені творчою й нелегкою працею яка виливалась чудовими творіннями.
    Не легка була доля простого хлопця-верховинця,що і відбивалось в його творчості.Але хтоб не взяв в руки любу працю поета він її не відкладе не прочитавши,а прочитавши без слідно не вийде з вашого серця.
    Серце людини Петра Скунця перестало битися,але його духовне серце ще довгі роки буде битись серед нас і світити нам на дорозі збереження наших національних традицій і духу.
    Поет Петро Скунць був частим гостем на наших Українських фестивалів в Свиднику ми його знали як добру ,щиру ,милу й веселу людину.Для нас всіх українців Словаччини це велика втрата .
    Честь його світлій пам"яті