ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українська пара хоче вторгувати понад $12,5 мільйонів за прикраси принцеси Діани

    16 квітня 2024 вівторок
    29 переглядів
    Українці вирішили заробити на кольє принцеси Діани

    Діамантове кольє, яке британська принцеса Діана вдягала всього за два місяці до своє трагічної смерті, виставили на продаж за шалену ціну - 10 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 12,5 мільйонів доларів).

    Власником прикраси є українська пара, яка воліє не розголошувати свої дані, пише "The Daily Mail".

    Знамените кольє з діамантів і перлів востаннє продавали на торгах у 2010-му році. Тоді його придбали за 500 тисяч фунтів стерлінгів (понад 630 тисяч доларів).

    "Але його нинішні власники вважають, що його вартість злетіла до небес", - пише британський журналіст.

    Нью-йоркський аукціонний дім "Гернсі" називає кольє з 178 діамантів і перлів "даром століття".

    Принцеса Діана сама брала участь у створенні прикраси. Згодом кольє отримало назву "Лебедине озеро", бо саме на однойменний балет у червні 1997-му в Королівському Альберт-Холі його й вдягла дружина принца Чарльза. Це була остання поява жінки на світському заході.

    До слова, до кольє виготовлялися ще й сережки. Але принцеса Діана не встигла їх вдягти, бо вони не були готові до події.

    Після смерті Діани ювелірній дім таємно продав кольє й сережки британському бізнесменові, який хотів їх для своєї дружини.

    Та в 1999-му році прикраси виставили на аукціон, а частину грошей від продажу було обіцяно перерахувати до "Меморіального фонду Діани".

    Тоді анонімний колекціонер з США заплатив понад 360 тисяч фунтів стерлінгів (майже 454 тисячі доларів) за коштовності. А пізніше їхнім власником став техаський меблевий мільйонер Джим Мкінгвел, який виставив прикраси у вітрині свого магазину в Х'юстоні, щоб привабити клієнтів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору