ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців масово труять зіпсованими продуктами

    16 квітня 2024 вівторок
    51 переглядів
    Несвіжі продукти у супермаркетах, які травлят українців

    Несвіжі продукти харчування з'являються в українських магазинах все частіше – переважно під виглядом акційних. Втім, заощадивши кілька гривень, можна придбати "залежані" товари, що часто закінчується отруєнням.

    За даними Держспоживслужби, протягом минулого року близько 540 громадян направили офіційну скаргу на власників торговельних мереж, які дозволили собі видавати зіпсовані продукти за свіжі. Регулярні перевірки, які анонсували фахівці, можуть не дати належних результатів, адже максимум, що загрожує власникові магазину, – це штраф. Сплативши його, він може й надалі продавати людям товари сумнівної якості.

    Ускладнюють ситуацію також недобросовісні виробники, які часто приховують реальний склад продукції і не вказують частину важливої інформації на етикетці. Тому знайти подібні "сюрпризи" можна навіть у гіпермаркетах.

    Серед лідерів несвіжих товарів – кондитерський відділ, адже термін зберігання солодощів часто дуже короткий.

    За словами генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, покупці можуть навіть не здогадуватися, з чого саме виготовлений той чи інший продукт, адже трапляється, що важливої інформації про склад ніде не вказано.

    У групі ризику опинилися також спиртні напої, м'ясо, риба, крупи та ковбаси – фальсифікату на ринку минулого року значно побільшало. Єдиною можливістю відстояти права споживача спеціалісти вважають проведення експертизи, яка встановить наявність порушень з боку виробника чи продавця.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору