ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Комунальники вбивають тисячі тварин у притулках

    24 квітня 2024 середа
    80 переглядів
    За що комунальники вбивать тварин у притулках

    У Харкові активісти стали на захист тварин, які знаходяться у одному з притулків міста. Зоозахисники стверджують, що після тижня перебування у закладі їх просто вбивають, щоб не витрачати зайвих коштів на утримання.

    За словами волонтерів, дирекція комунального підприємства "Центр поводження із тваринами" дозволяє собі зовсім не гуманні речі, тому потрібно закрити цю базу, а на її території створити нову, яка буде займатися стерилізацією та піклуванням про вихованців.

    Існує припущення, що тривалий час на базі КП безпритульних тварин утримують не довше семи днів, а потім просто вбивають. Статистика вражає – близько 98% собак та кішок просто не доживають до кінця тижня. Відловлюють тварин переважно на промислових територіях, від 4 до 5 тисяч за один період.

    Віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова підтвердила, що коштів на утримання організація має достатньо, адже щорічно із бюджету виділяється щонайменше 9 мільйонів гривень на потреби центру, а також 6 мільйонів – безпосередньо на вилов тварин. На необхідні ліки коштів також не бракує: на 12 місяців підприємство отримує близько 70 тисяч гривень.

    Втім, насправді кошти йдуть не за призначенням. Зоозахисники впевнені,що використовують тільки частину з них – на вилов та подальшу евтаназію.

    З проханням припинити вбивство тварин активісти звернулися до міської влади. Вони вважають доцільним негайно звільнити керівника КП, а майбутнього директора визначити виключно із урахуванням думки мешканців Харкова та волонтерів.

    Крім того, пропонується створити спеціальну програму захисту та порятунку тварин і затвердити її на законодавчому рівні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору