ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гонтарєва живописно розписала "плюси" підвищеної мінімальної зарплати

    18 квітня 2024 четвер
    82 переглядів
    Гонтарєва розповіла, на що впливає підвищення "мінімалки"

    Підвищення мінімальної заробітної плати може стати стимулом зростання внутрішнього споживання, а отже і економічної активності. Про це йдеться в коментарі голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

    "Голова НБУ Валерія Гонтарєва підкреслила, що це (підвищення мінімальної заробітної плати - ред.) простимулює зростання внутрішнього споживання, а отже і економічної активності, і в результаті зросте попит на робочу силу і підвищиться зайнятість у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

    В НБУ підкреслюють, що підвищення мінімальної заробітної плати сприятиме зростанню матеріальних стимулів до повернення на ринок праці осіб, які раніше не шукали роботу саме із-за недостатності матеріальних стимулів.

    Нагадуємо, оприлюдненому на сайті НБУ інфляційному звіті говориться, що зростання витрат на оплату праці у зв'язку з підвищенням мінімалки, особливо для малого і середнього бізнесу, призведе до більш істотного зниження зайнятості, ніж прогнозувалося раніше.

    "Загальна чисельність працівників формального сектора економіки в 2017 році скоротиться на 9% порівняно з 2016 роком. Скорочення за рахунок підвищення МЗП становитиме 5,4 п. п. або близько 630 тис. чоловік)", - йдеться у звіті НБУ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору