ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Селфі біженця з Меркель обійдеться Facebook у кругленьку суму

    28 березня 2024 четвер
    71 переглядів
    Скандал щодо селфі біженця з Меркель

    Судовий позов на компанію Facebook подав біженець із Сирії Анас Модамані. Він обурений тим, що селфі з канцлером Ангелом Меркель стало причиною появи численних неправдивих новин про нього. Слухання відбудеться завтра у місті Вюрцбург.

    Правозахисники стверджують, що ця справа може викликати найбільший резонанс серед тих, що стосувалися поширення рейкової інформації у соціальних мережах.

    Свого часу селфі з відомим політиком зробило Модамані зіркою інтернету, але пізніше він неодноразово шкодував, що восени 2015 року зробив той знімок. Чоловіка почали відверто звинувачувати у тероризмі, а також називати його злочинцем без жодних на те причин.

    За словами 19-річного сирійця, з того часу він не пам'ятає жодного спокійного дня – у Facebook його постійно переслідували та критикували. Найбільше обурення викликало те, що Анаса почали підозрювати у тому, чого він ніколи не робив. Наприклад, підпал одного із безхатьків просто на різдвяні свята.

    Він додав, що адміністрація компанії, яка займається соцмережею, ніяк не реагувала на це, хоча коментарі мали доволі негативний характер та порушували права людини.

    Адвокат біженця Чань-йо Цзюнь впевнений, що судове рішення дозволить офіційно обмежити поширення інформації у соціальній мережі. Щоб компенсувати моральні збитки своєму клієнту, правозахисник буде вимагати чималу компенсацію від Facebook – близько 250 тисяч євро.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі