ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ціни змусять українців відмовлятися від найнеобхіднішого

    25 квітня 2024 четвер
    31 переглядів
    Продукти першої необхідності виросли в ціні

    Продукти харчування, які входять до групи соціальних, суттєво зросли в ціні. Всього за один місяць у торговельних мережах змінили більшість цінників на товари першої необхідності – від найдешевших круп до популярного борщового набору.

    Про це повідомляє UBR.

    Керівник громадської організації "Економічний дискусійний клуб" Олег Пендзин зазначив, що інфляція не вплинула хіба що на деякі види м'яса, адже курятина та свинина подорожчали всього на 1%.

    Готувати традиційну українську страву – борщ – також стало не дуже вигідно: вартість основних компонентів зросла. Наприклад, картопля тепер коштує більше на 8-9%, тобто на кожному кілограмі - плюс 30-40 копійок. Якщо закупити її гуртом, можна трохи заощадити (до 2-2,5 гривні), адже у роздріб вона обійдеться до 6 гривень за кілограм.

    Морква та капуста практично зрівнялися у ціні – від 3,2 до 4 гривень. Приблизно так само зараз коштує буряк та цибуля.

    Втім, найбільше господинь шокували цінники на часник – якщо у 2016 році за кілограм треба було викласти до 60 гривень, то тепер – 90 гривень і навіть більше.

    Хліб та макаронні вироби також дещо подорожчали останнім часом – щонайменше на 4% (близько 40-50 копійок).

    В Асоціації постачальників стверджують, що такі зміни цілком прогнозовані і не виключено, що основні продукти стануть ще дорожчими. Переважно на формування вартості впливають кілька основних факторів, серед яких нестача якісного товару, система зберігання, а також коливання цін на енергозабезпечення від постачальників.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору