ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий привід штрафувати водіїв

    24 квітня 2024 середа
    73 переглядів
    Водіїв хочуть зобов`язати на щорічне проходження медогляду

    Українських водіїв хочуть примусити щороку проходити медогляд. За відсутність спеціальної довідки про його проходження виписуватимуть штраф 850 грн. За підроблений документ про здоров'я – штраф 510 грн. Такий законопроект зареєстрував народний депутат Олег Мусій, його підтримує значна частина депутатського корпусу.

    Документ передбачає проходження понад 10 лікарів для отримання довідки. Крім цього, необхідно здавати аналізи крові.

    За словами розробника законопроекту, він таким чином хоче зменшити аварійність на дорогах. Втім, чіткої статистики про кількість аварій через поганий стан здоров'я водіїв ні він, ні поліція не наводять.

    "Меддовідки вже діяли в Україні. Сім років тому їх відмінили. Відтоді аварійність через хворих за кермом не збільшилася", - каже автоексперт, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

    За його словами, ці довідки перетворяться на відмивання коштів клініками і лише призведуть до зайвих, позапланових витрат водіїв.

    "Всі купуватимуть ці довідки. Я впевнений у цьому. Ефекту від них не буде. Вже є повно центрів, які такі послуги надають. А після введення продаватимуть ще й таку довідку. Фактично цей закон збагачуватиме власників сумнівних установ, які продаватимуть ці папірці", - каже він.

    Експерт пропонує зробити медичні довідки обов'язковими лише для деяких категорій населення.

    "Перевіряти потрібно тих, у кого багато порушень. Адже є ймовірність, що людина порушує правила через неуважність, психічні розлади чи інші проблеми зі здоров'ям", - каже він.

    Нагадаємо, зараз діє норма, згідно з якою перед вступом до автошколи потрібно отримати меддовідку та пройти всіх лікарів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости