ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як гаджети роблять нас тупішими

    18 квітня 2024 четвер
    85 переглядів
    Як новітні технології та гаджети впливають на наш розвиток

    Ніхто не буде сперечатись, що гаджети змінили наше життя. Ми тепер не забуваємо про дні народження наших друзів, адже про них нагадує Facebook. Ми не блудимось в чужому місті – нас завжди доведе куди потрібно навігатор. І не напружуємо мізки, щоб вирахувати 20% від суми – це за долю секунди зробить калькулятор.

    Але дослідження показують, що полегшення мозкової діяльності з допомогою цифрових технологій може призвести до негативних наслідків. Про це пише американський журналіст Маркхем Хайд у колонці для The Motto

    Полегшувати розумове навантаження за допомогою телефону та інтернету – все одно, що підміняти ходьбу їздою на машині. Пересуватися на машині простіше і швидше, але користі тілу від цього мало.

    Дослідження канадського Університету Макгілла показало, що водії, які постійно користуються GPS-навігацією, відрізняються меншою активністю гіпокампу і обсягом сірої речовини. Ще одне дослідження показало, що люди гірше запам'ятовують інформацію, що зберігається у них десь на комп'ютері або в інтернеті. Замість того, щоб запам'ятати інформацію, ми пам'ятаємо місце, де вона розташована.

    Як і у випадку з атрофованими м'язами, здатність вашого мозку "піднімати важкі вантажі" може бути підірвана.

    Дослідження також показують, що використання різних технологій одночасно - електронна пошта, повідомлення, пошук блогів в інтернеті, соціальні мережі, призводить до того, що людині важко концентруватися на одному завданні і відсікти все зайве.

    Наш мозок страждає від браку відпочинку – таких невеликих перерв, коли можна помріяти, а не дивитися в телефон. Коли у мозку є можливість "поблукати", він запускає групу паралельних зв'язків, відомих як "режим за замовчуванням". Ви переосмислюєте пережите нещодавно, робите висновки.

    "Але поки наші портативні і потужні девайси все сильніше входять в наше життя, наш мозок може позбутися здатності знаходити ці зв'язки і робити відкриття", – підсумовує автор.

    Вибираючи зручність і простоту, які пропонують нам технології, ми позбавляємо себе можливості творити і створювати мистецтво.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору