ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Помер легендарний мукачівський комдив...

    19 квітня 2024 п'ятниця
    43 переглядів
    Колишній командир Мукачівської 128 механізованої дивізії Геннадій Воробйов.

    Колишній командувач Сухопутних військ Збройних сил України, перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Геннадій Петрович Воробйов часто відвідував наше місто та район, у якому дислокувалися підрозділи тодішньої Мукачівської дивізії.

    Про смерть на робочому місці колишнього командира 128-ої механізованої дивізії у місті Мукачево, генерал-полковника Геннадія Воробйова (не плутати з генерал-полковником Едуардом Воробйовим, 1938 р. н., колишнім командувачем Центральної групи військ у тодішній ЧССР, нардепом ВР Союзу РСР від Закарпаття) на своїй сторінці у Фейсбуці першим повідомив радник Президента України Юрій Бірюков. Геннадій Петрович Воробйов народився у родині військовослужбовців у 1961 році. Тому про військову справу він знав ще з дитинства.

    У 1998-2002 роках був командиром механізованої дивізії у Мукачеві, куди прибув у званні генерал-лейтенанта. На цій посаді він змінив Олександра Масленчука. А замість нього, до речі, служити прийшов Віталій Горошніков. Крім того, Геннадій Воробйов, часто бував на Закарпатті під час роботи на різних посадах Західного оперативного командування та Сухопутних військ ЗС України.

    А ще багатьом українцям, закарпатцям у тому числі, він запам’ятався тим, що під час Революції Гідності (після прийняття драконівського закону про мову Ківалова-Колісніченка) відмовився вивести армію проти протестувальників на Євромайдані.

    Геннадій Воробйов був учасником бойових дій на Сході України, нагороджений орденами “За мужність” ІІІ ст., Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ст., медаллю “За бойові заслуги”, відзнаками Міністерства оборони України “Доблесть і честь” та “Знак пошани”, іншими медалями і відзнаками МОУ, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

    Протягом останніх кількох місяців він працював на посаді начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

    До речі, покійний генерал Геннадій Воробйов за час чотирьохрічної служби у сусідньому Мукачеві часто бував у Берегові, де тоді дислокувався мотострілецький полк (вул. Б. Хмельницького), яким керували Михайло Ігнатьєв, Борис Ратніков, Олександр Серпухов. У нашому місті живе чимало колишніх офіцерів, які знали цього видатного військового командира нашої незалежної України.

    Михайло ПАПІШ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору