ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому сліди злочину ведуть до будинку чужої жінки?

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Берегово. Злодійкою виявилася хатня робітниця.

    Берегівчанка, яка займається приватним бізнесом, якось незчулася, коли з її кишені на підлогу випав гаманець – не пустий, а із грошима...

    До того ж і сума в ньому була немала. Вона спокійно пішла з хати та подалася у своїх справах, залишивши помешкання на домашню прибиральницю. Остання, побачивши, що портмоне лежить посеред кімнати, підняла, все перерахувала та непомітно поклала його до своєї кишені. Завершивши хатні діяння, подалася додому. Приблизно у цей час повернулася у ґаздиня. Усе в домі перешукала, але гаманець так і не знайшла. Підозра впала на жінку-покоївку, однак та категорично відкинула таке припущення.
    У ділової мешканки нашого міста залишався один-єдиний варіант – піти у поліцію та написати заяву, мовляв, є всі підстави стверджувати, що до зникнення буґіляроша із 900 доларами США, 60 тисячами форинтів і 1000 гривень причетна прибиральниця. Ось так і народилося того ж дня офіційне звернення заявниці до чергової частини поліції. Справою хутко зайнялися працівники кримінального розшуку. Звісно, "опери" найперше поцікавилися, хто з чужих перебував у оселі того дня, коли не стало гаманця. У відповідь почули: крім неї – більше ніхто. Отже, це до мінімуму звузило коло підозрюваних, тож подалися найперше до неї
    Поспілкувавшись, довідалися, що 38-річна домашня працівниця хатню роботу виконує давно, з цього, як кажуть, і живе. Бо на руках у матері-одиначки – семеро дітей, найменшій усього три рочки. Чоловік ніби є, але живуть у цивільному шлюбі. А їсти хочеться усім: і найменшенькому, і старшим, і жоні та чоловіку. Словом, спершу прибиральниця відпиралася, потім урешті-решт змушена була зізнатися розшуківцям, що гаманець таки лежав на долівці й вона його підняла. І не господині передала, а із собою узяла. Однак її зізнання – це лишень половина справи. Бо певну частину грошей уже встигла "розтринькати", тож із вище перерахованої суми залишилося усього 600 "зелених".
    Щоправда, кушілку потерпілій також віддала, бо не встигла чи то продати її, чи то викинути. І це теж неабиякий речовий доказ у цьому кримінальному провадженні, яке розпочато за фактом ганебного жіночого вчинку. До того ж не просто жіночого, а матері, яка має сімох дітей. Та й собі "криміналом" біографію зіпсувала, адже за крадіжку можна навіть у в‘язниці опинитися – аж на три роки. У цьому випадку йдеться про немалу суму, однак суд, можливо, візьме до уваги той факт, що берегівчанка – мати, та ще й багатодітна. Та як би там не було, а ганьби хатня працівниця набралася чимало.
    І насамкінець. Коли пропадає гаманець, його неодмінно треба шукати у будинку жінки-прибиральниці. У родині, звідки походить хатня працівниця, свого часу уже "писався" кримінал. Близький родич матері-одиначки також давав покази слідчим і його вчинок розглядали у суді.
    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору