ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті розпочався прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

    19 апреля 2024 пятница
    26 переглядів

    З 1 травня 2007 року розпочався прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Про це "UA-Reporter.com" повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

    До дня народження видатного громадського та політичного діяча В’ячеслава Чорновола – 24 грудня, починаючи з 2004 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 року № 979 “Про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики” щорічно присуджується премія в розмірі двох тисяч гривень. ЇЇ отримують автори нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

    Премія присуджується Комітетом, який створений і діє на громадських засадах, до складу якого входять представники Держкомтелерадіо, Мінкультури, Національної спілки журналістів України та інших творчих спілок.

    Відповідно до Положення про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики на здобуття Премії можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів у складі не більше п’яти осіб.

    Одна і та ж кандидатура не може одночасно висуватися на здобуття Премії з двох і більше творів. Повторно Премія може присуджуватися за наявності нових визначних досягнень у галузі журналістики, але не раніше як через п’ять років після попереднього присудження.

    Премія може бути присуджена громадянам України, іноземцям та особам без громадянства.

    На здобуття Премії щорічно, до 1 червня подаються:

    клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора (їх авторів);

    примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення;

    копія паспорта (у разі висунення на здобуття Премії колективу – копії паспортів кожного члена колективу).

    Клопотання може здійснюватися Держкомтелерадіо України, Міністерством культури і туризму України, Національно спілкою журналістів України, її обласними (регіональними) організаціями, структурними підрозділами обласних, Київської, Севастопольської міських держадміністрації, що опікуються інформаційним простором, Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з інформації, редакціями газет, журналів, телерадіокомпаніями, інформаційними агентствами, творчими спілками та громадськими організаціями.

    Днем висунення твору на здобуття премії вважається день подачі документів.

    Зазначені матеріали надсилаються на АДРЕСУ:

    01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Державний комітет телебачення і радіомовлення України з поміткою: На здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Довідки про порядки прийому за телефоном-факсом: (044) 278-86-96.

    Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації звертає увагу журналістів краю на своєчасність подання зазначених матеріалів.
    Творча група журналістів Закарпаття здобула Кубок репортерів Європи (European Reporter's Cup)
    Ужгород: Всеукраїнське видавництво "Карпати" оголосило літературний конкурс для молодих літераторів Закарпаття
    Оголошено II Всеукраїнський журналістський конкурс
    Закарпаття: Підсумки мас-медійного конкурсу підіб’ють у День журналіста

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору