ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як від свалявчан "училися" колеги з Берегова (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Берегівські соціальні працівники у своїх свалявських колег

    Група берегівських працівників соціального захисту населення на чолі з начальником районного управління Володимиром Терпаєм побували у свалявських колег, де і досвід переймали, і про свої здобутки господарям розповідали.

    ...Коли дізнався, що берегівські соціальні працівники здійснили одноденну поїздку до своїх свалявських колег з метою не тільки поспілкуватися, але й перейняти деякі запроваджені ними практичні новації, одразу ж розшукав учасників цього візиту, начальника управління Володимира Терпая у т. ч., та попросив коротко розказати, хто зініціював це незвичне відрядженя та чим воно було викликано
    – Ідея поїхати до соціальних працівників на Свалявщину зародилася в кабінеті голови районної державної адміністрації Іштвана Петрушки під час однієї з нарад стосовно оформлення громадянам субсидій, – розповідає начальник управління соціального захисту населення Берегівщини Володимир Терпай. – Очільник району нас приблизно так орієнтував: у свалявчан є деякі напрацювання у справі нарахування субсидій і ряду інших державних соціальних допомог, тож варто до них поїхати, поспілкуватися, а щось цікаве та корисне доцільно запозичити. Звісно, про наші здобутки їм розказати. Буде добре, якщо комусь щось згодиться у подальшій роботі з людьми.
    А чому саме Свалявщина? – цікавлюся. – Бо Свалявський район за населенням десь приблизно такий самий, як і Берегівський, – розповідає пан Терпай. – Та й проблеми у свалявчан у оформленні субсидій та інших державних соціальних благ такі, які мають берегівчани. До речі, в тамтешньому управлінні соцзахисту працюють 46 чоловік, а в нас 45, тобто кількість фахівців майже однакова.
    Тож у один із днів минулого тижня вже згадуваний керманич цього підрозділу РДА Володимир Терпай, його заступник-керівник відділу грошових виплат і компенсацій Василь Ганькович, провідні спеціалісти Тетяна Старинська (заст. заввідділу), Єва Пап (очільниця сектору грошових виплат) таки відвідали Свалявське управління соціального захисту, де начальником Марія Мішко. Вона розповіла гостям із Берегівського району про стиль і методи роботи очолюваного нею колективу, технологію прийому громадян, які потребують соціального захисту тощо.
    4058-1.jpg
    Відтак очільниця одного з відділів Оксана Ходаківська (на фото справа) поділилася своїми міркуваннями з приводу того, як розмежували отримувачів субсидій і користувачів інших соціальних пільг від держави, аби краще їх знаходити у електронних і паперових списках. Була також плідна дискусія із запитаннями та відповідями стосовного ведення архівного журналу заявників тощо. Берегівчани цікавилися, як працюють уповноважені особи при оформленні субсидій у сільських радах, на яких ці обов‘язки прокладено відповідно до Постанови Кабміну України, як ведеться облік тощо.
    Виникало ще багато запитань як у гостей, так і в господарів управлінь соціальної сфери, і кожен намагався відповісти якнайповніше, обргрунтовано та аргументовано. Віриться, що така візитація на Свалявщину стане обопільно корисною для сторін, які, збагатившись навиками, практичними діями колег працюватить ще завзятіше.
    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору