ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівські митці залишились без майстерні через інтереси бізнесу

    23 квітня 2024 вівторок
    77 переглядів
    У львівських художників хочуть відібрати майстерню

    Громадська спільнота збентежена ситуацією, в якій опинились члени Львівської обласної організації Національної Спілки Художників України. Протягом багатьох років іде боротьба за майно та майстерні, в яких протягом десятиліть народжувались справжні шедеври, які формують творче середовище Держави. Рішення про перенесення будівель Львівської експериментальної кераміко-скульптурна фабрики схвилювало митців Спілки. На зборах секції скульптури 24.01.2017 р. всі присутні висловились категорично проти зазначеного рішення про перенесення ЛЕКСФ на нову ділянку і одноголосно збори проголосували проти.

    Слід згадати прикрий досвід майна багетної фабрики по вулиці Бойківський, 5, коли у 2007 році внаслідок підробки документів частину приміщень фабрики було продано, а земельну ділянку було надано в оренду під будівництво житла. Коли члени спілки забили на сполох – продані приміщення вже були зруйновані, а земельна ділянка підготовлена забудову.

    Правозахисник Адвокатського об'єднання "PRIVE" Наталія Єрмоленко коментуючи ситуацію зазначила -

    "Ситуація, в якій опинились митці львівської обласної організації НСХУ викликає обурення. Стан в якому сьогодні опинились члени ЛООНСХУ як ніколи критичний!"

    Схеми відбирання майна залишаються незмінні. Ініціювання банкрутства, позови прокуратури, кредиторів, незаконне позбавлення членів спілки земельної ділянки під будівлями майстерень. Хоча членам спілки вдалося повернути частину майна із незаконного чужого володіння, спроби незаконного вилучення майна у НСХУ продовжуються і сьогодні.

    Рішення про перенесення будівель Львівської експериментальної кераміко-скульптурна фабрики нова спроба знищення культурно-мистецького осередка на користь виключно "бізнесових" інтересів людей, яких питання культури взагалі не бентежить .

    Побоювання членів спілки небезпідставні, адже великий ризик того, що майно фабрики буде продано, а нову фабрику через брак коштів так і не збудують. Тобто, буде реалізована чергова схема обману членів Спілки. Для встановлення законності відчуження майна членам спілки потрібно добитися призначення фінансово-господарської перевірки діяльності керівництва ЛООНСХУ за період з 2003 року до теперішнього часу. У разі виявлення порушень притягти винних осіб до відповідальності, а незаконно вилучене майно повинно бути повернуто у законне користування членів Спілки. Всі рішення і результати перевірки повинні бути оприлюднені, а перевірка фінансово-господарської діяльності керівництва Спілки повинна проводитись із залученням широкого кола фахівців і спеціалістів. Наше об'єднання готове об'єднати власні зусилля з членами Спілки і надати професійну допомогу для встановлення і відновлення справедливості. Я переконана, що спільними зусиллями членам спілки вдасться відновити правду і повернутися до роботи у свої майстерні. Ми маємо пам'ятати: Так, де розквітає мистецтво – розквітає і держава.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору