ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Комета, що розпадається на частини, пролетіла біля Землі

    19 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Комета 73P розпадається на частини

    У 2006 році небесне тіло привернуло увагу астрономів тим, що ядро комети почало поступово руйнуватися.

    Астрономи з веб-обсерваторії Slooh сфотографували комету 73P, коли та пролітала повз Землю, і виявили, що вона почала розпадатися на частини. Небесне тіло навряд чи переживе наступне "рандеву" з Сонцем або Юпітером, повідомляє прес-служба організації.

    "У наступні місяці комета буде найбільше наражатися на небезпеку. У середині березня вона максимально зблизиться з Сонцем, а потім помандрує тому, в царство Юпітера. Зближення з Сонцем в цьому році і з Юпітером в 2025 році, якщо вона переживе зустріч зі світилом, піддасть ядро 73P дії найпотужніших сил тяжіння зірки і планети-гіганта. Схоже, що вони вже почали розколювати його навпіл", – заявив Пол Кокс з обсерваторії Slooh.

    Комета 73P була відкрита німецькими астрономами Арнольдом Швассмана і Арно Вахмани ще в 1930 році, і до початку поточного тисячоліття вона не привертала уваги вчених.

    У 2006 році небесне тіло привернуло увагу астрономів тим, що ядро комети почало поступово руйнуватися. Перші невеликі осколки, як показав аналіз архівних даних, відкололися від нього ще в 1995 році, а до 2006 року фахівці зафіксували вже вісім досить великих фрагментів комети, що рухаються з нею паралельно. Аналіз стану комети показав, що вона може повністю зруйнуватися вже в цьому столітті.

    Раніше повідомлялося, що американське космічне агентство NASA представило відео, що зафіксувало атаку Сонця кометою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору