ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рівіс попросив Андріїва посприяти у виділенні учасникам АТО квартир в Ужгороді (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

    Питання забезпечення житлом ужгородських родин учасників бойових дій на сході України стало предметом сьогоднішнього обговорення керівника ГО «Спілки учасників бойових дій «Об’єднані війною» Миколи Марчишака з головою облради Михайлом Рівісом.

    Як зазначив пан Микола, за три роки жодна сім’я ужгородських бійців досі не отримала квартиру в обласному центрі Закарпаття.

    - На сьогодні багато є таких родин, в яких виховуються більше двох діток, і які потребують поліпшення житлових умов. Деякі з них не мають фінансових можливостей винаймати квартиру і живуть в гуртожитках, тоді як за чинним законодавством мають право на першочергове отримання житла. Чимало є й бійців, котрі дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях та при виконанні обов’язків військової служби, які першочергово повинні забезпечуватися жилою площею протягом двох років з дня взяття на квартирний облік. Однак, ніхто так і не дочекався від мерії довгоочікуваного ордеру на жиле приміщення, - бідкається Микола Марчишак.

    У свою чергу Михайло Рівіс зауважив, що процес забезпечення житлом учасників АТО та їх родин гальмується через недостатнє фінансування з боку держави. Тож не дивно, що у процесі реалізації своїх прав бійці зіштовхнуться з чиновницькою бюрократією, а подекуди ігноруванням їхніх прохань.

    Одним із варіантів виходу з цієї непростої ситуації є виділення квартир померлих ужгородців, що перейшли у комунальну власність міста. Михайло Рівіс зателефонував міському голові Ужгорода Богдану Андріїву і попросив посприяти у прозорому та оперативному виділенні таких квартир бійцям АТО, які першочергово потребують покращення житлових умов. Мер обласного центру запевнив очільника облради, що докладе максимум зусиль, аби сім’ї учасників бойових дій на сході країни були забезпечені нормальними умовами для життя.

    Прес-служба Закарпатської облради
    4101-1.jpg
    4101-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору