ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Більше 170 туристичних маршрутів нараховується на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    109 переглядів
    Скільки ще непромаркованих турмаршрутів залишилося у Карпатах?

    Однак більшість із них – не промарковані.

    Територією Закарпатської області пролягають близько 170 туристичних маршрутів (більше, ніж 2900 кілометрів). Більша частина з цих маршрутів – не промаркована.

    Про це йдеться у звіті про виконання програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки, опублікованому на офіційному сайті облради.

    Як зазначається у звіті, вирішити питання маркування маршрутів на регіональному рівні важко, оскільки на державному рівні розроблено ДСТУ 7450 : 2013 „Туристичні послуги. Знаки туристичні активного туризму. Класифікація, опис і правила”, які є виключно рекомендаційними. Частина маршрутів у області промаркована на основі „Карпатської системи”.

    У 2016 році, за ініціативи управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації було організовано засідання круглого столу з маркування маршрутів. До співпраці було залучено представників управління лісового та мисливського господарства; Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону МНС України; громадської організації „Туристичне товариство „Карпатські стежки”, а також інших зацікавлених осіб. За результатами цього засідання утворено комісію із знакування (маркування) та підтримки туристичних маршрутів (шляхів).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору