ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Терапевти та кардіологи Закарпаття підбили підсумки та переобрали керівника (ФОТО, ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Закарпатський обласний центр здоров’я інформує...

    В Ужгороді на засіданні обласного товариства терапевтів та кардіологів медики підбили підсумки роботи за минулий рік та обговорили найбільш проблемні питання галузі.



    Проаналізувавши роботу терапевтичної служби обласний терапевт Ольга Чемет звернула увагу колег на низку проблемних питань. Зокрема йшлося про якість профілактичних оглядів та необхідність широкого впровадження національних скринінгових програм. Це сприятиме виявленню хвороб на ранніх стадіях. В першу чергу - неінфекційних захворювань: таких як серцево-судині та онкологічні. Також Ольга Чемет поінформувала про основні напрямки реформування медичної галузі, звернувши увагу присутніх, що будь-які кроки реформи повинні відбуватися виключно в жорстких правових рамках.


    Також відбулась і звітно-виборча конференція товариства на якій переобрано голову та правління. Очільником громадської організації залишився професор Микола Рішко, який запевнив колег що й надалі гуртуватиме і навчатиме фахівців терапевтичної спрямованості новітнім європейським методикам діагностики та лікування. За визнанням столичних фахівців Закарпатське товариство терапевтів та кардіологів є еталонним. Особлива увага традиційно – кардіології. Адже дві третини всіх смертей як в Закарпатті, так і в Україні спричинене саме через ці хвороби та їх ускладнення.


    Окрім вирішення низки організаційних питань та проведення освітньо-навчальних лекцій, під час засідання товариства медики привітали колег-ювіляров відзначивши їх грамотами та подарунками.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору