ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як правильно підібрати раціон вагітним

    23 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    Корисні продукти, які слід включити в раціон

    Вагітність - одне з найбільш очікуваних подій в житті жінки. Коли жінка дізнається про свою вагітність - це призводить її до різних емоцій. В одно час це шалена радість, в інший легкий переляк. Коли в житті відбуваються подібні зміни, жінки повністю переглядають свій спосіб життя.

    Особливу увагу вагітна жінка приділяє саме харчуванню, так як в цей період потрібно думати не тільки про свої бажання, а й про користь їжі, яка буде надходити дитині.
    Вагітність протікає у кожної по-різному, тому раціон краще складати за порадами лікаря. Але все ж слід знати, які продукти вживати в обов'язковому порядку, а які потрібно повністю виключити.

    Портал пропонує ознайомитися зі списком, які шкідливі і навпаки, корисні для раціону харчування вагітної жінки.

    Корисні продукти, які слід включити в раціон харчування:
    -Риба
    -Помідори
    -Огірки
    -Смородина
    -Шиповнік
    -Морква
    -Перець
    -Каша
    -М'ясо, якщо ви не вегетаріанець
    -Брусніка
    -Горіхи
    Ці продукти ми не завжди вживаємо в звичайному стані, але коли ви дізналися про своє становище, то варто звернути увагу на даний список і намагатися їсти те, що буде приносити користь малюку.
    Список продуктів, які слід виключити зі свого раціону:
    -Кава
    -Газовані напої
    -Напівфабрикати
    -Фаст-Фуд
    -Сосиски, ковбаса
    -Продукти, які містять транс-жири
    -Консерви
    -Продукти, які містять хімікати, різноманітні барвники, ароматизатори
    -риба в сирому вигляді
    -На Перших етапах вагітності: маргарин, майонез, кондитерські вироби, плавлений сир.

    В першу чергу, коли ви дізналися про радісну новину, необхідно відмовитися від куріння і вживання алкоголю. Не бажано їсти гриби, так як ви піддаєте себе до ризику отруєння. Це малий список, але при вагітності про користь і шкоду даних продуктів варто в першу чергу звернути увагу. Організм вагітної жінки перебудовується і на деякі продукти може з'явитися алергія.

    Слідкуйте за своїм емоційним станом, не нервуйте з будь якого приводу, а краще не нервувати взагалі, але ситуації бувають різні, тому максимально намагайтеся захистити себе від негативу. Не піднімайте нічого важкого, але фізичні навантаження в малих дозах потрібні, можна займатися йогою для вагітних. Дотримуйтесь правильного режиму сна. Не переїдайте. Ходіть частіше на прогулянки, свіже повітря завжди йде на користь. Слухайте приємну музику, більше відпочивайте і медитуйте.
    Вагітність - це не хвороба, а лише тимчасове явище, якщо дотримуватися рекомендацій експертів та лікарів, ваша вагітність буде протікати без зайвих проблем і дискомфорту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору