ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактами численних порушень на Ужгородській митниці

    29 марта 2024 пятница
    48 переглядів

    Відповідно до депутатського звернення Співголови Міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «Контрабанді-СТОП!», Голови підкомітету Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігоря Рибакова щодо ситуації на Ужгородській митниці Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу.

    Зверненню передувала перевірка Ужгородської митниці робочою групою Міжфракційного депутатського об´єднання ВР «Контрабанді-СТОП!», яка відбулася 29 березня 2007 року. Робоча група у складі депутатів Ігоря Рибакова, Андрія Шкіля та Валерія Келестина перевіряла оперативну інформацію щодо порушення вимог чинного законодавства посадовими особами Ужгородської митниці під час митного оформлення транспортних засобів, які ввозяться в Україну.

    Після поїздки до Ужгорода робоча група Міжфракційного об´єднання перевіряла отримані факти на підставі документів та у взаємодії з працівниками Ужгородської митниці та членами міжвідомчої комісії ДМСУ, МВС України та СБУ. В наслідок вибіркової перевірки підтверджено, що на Ужгородській митниці недобори митних платежів до Держбюджету України сягають 9,436 млн. гривень. Саме за результатами перевірки співголова об’єднання «Контрабанді-СТОП!» Ігор Рибаков звернувся до Генеральної прокуратури.

    Порушення кримінальної справи Генеральною прокуратурою відбулося за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Ужгородської митниці під час митного оформлення автомобілів, що спричинило тяжкі наслідки, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

    З цього приводу Ігор Рибаков сказав: «Наше об’єднання «Контрабанді-СТОП!» у рамках українського законодавства робитиме все аби винні у контрабанді, хабарах, недоплаті митних податків були виявлені та покарані. Нехай ті, що порушують закон, навіть не сподіваються на безкарність, які б у них не були високі покровителі у столичних владних кабінетах. Особисто обіцяю, що ми доведемо справу до законного завершення», повідомляє прес-служба народного депутата І.Рибакова.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии