ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що робити,як що розбив щось із стелажу

    20 квітня 2024 субота
    68 переглядів
    Декілька правил,як не платити за розбиту річ у магазині

    Стелаж з тендітною посудом розташований прямо біля входу в магазин, поруч з вузьким проходом. От цікаво, кому в голову прийшло так розташувати продукцію? Уявляю, скільки красивих чашок вже розбиті покупцями ...

    Якщо ти випадково розбив товар в магазині, не поспішай бігти в касу і розплачуватися за недосконалу покупку! Ми тебе навчимо, що необхідно зробити в такій ситуації.

    Запам'ятай цю прописну істину! «Особа, яка завдала шкоди, звільняється від відшкодування шкоди, якщо доведе, що шкода заподіяна не з його вини».

    Якщо ти розбив товар в магазині, роби так:

    розбитий товар

    Якщо на полицях немає бортиків, а ти випадково зачепив пляшку візком з вином - це не твоя вина, а магазинного статей. Абсолютно всі товари повинні бути стійко розставлені на полицях, особливо це стосується тендітної продукції.

    Кожен повинен добре виконувати свою роботу! Звичайно ж, у сфері торгівлі є певні норми. Адміністрація знає, що і як повинно бути розставлено в магазині для комфорту покупців. Між стелажами з продукцією має бути певна відстань - не менше як 1,4 метра

    · 1,4 м - при торговій площі до 100 м²

    · 1,6 м - при торговій площі від 100 до 150 м²

    · 2 м - при торговій площі від 150 до 400 м²

    · 2,5 м - при торговій площі від 400 м²

    Якщо ти в магазині розбив товар, до тебе може почати приставати охоронець, грубо поводитися, погрожувати і навіть намагатися обшукати. Ти повинен вміти постояти за себе! Подібні дії з його боку неприпустимі і караються законом, це справжнісіньке перевищення службових повноважень.

    Пам'ятай: ти зобов'язаний заплатити за розбитий товар тільки в тому випадку, якщо твоя вина доведена в судовому порядку. В іншій ситуації - вибачте!
    Твердо заявляй про свою невинність. Попроси у адміністратора книгу скарг і докладно опиши те, що сталося. Вкажи час події - таким чином легше буде знайти зафіксовані відеозйомкою кадри. Розкажи про те, що стать в магазині занадто слизький, між стелажами вузькі проходи, а товари не зафіксовані на полицях.

    Швидше за все, на цьому етапі співробітники магазину припинять вимагати від тебе щось: судові розгляди і зайві перевірки їм зовсім ні до чого. Якщо адміністрація буде продовжувати наполягати на своєму, запропонуй цим людям вирішити питання в суді. Також повідом, що будеш скаржитися в державні органи у справах захисту прав споживачів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору