ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як повернути апетит: поради фахівців

    28 березня 2024 четвер
    697 переглядів
    Що робити,якщо немає апетиту

    З проблемою поганого апетиту стикався кожен. На його відсутність може вплинути декілька факторів. У випадку, відсутності апетиту, людину складно змусити себе щось з'їсти, але це несе за собою негативні наслідки.

    Не можна чекати того моменту, коли організм самостійно попросить їжу. При нерегулярному харчуванні починаються проблеми з шлунково-кишковим трактом. Якщо довго морити себе голодом, тимчасова відсутність апетиту може привести до хронічного.
    Щоб боротися з цією проблемою, потрібно з'ясувати її походження. Відсутність апетиту може бути через стрес, депресії, захворювання організму, вживання медикаментів, які знижують бажання їсти. Якщо проблема існує вже тривалий час, необхідно організму допомогти з цим впоратися.
    Лікарі дають кілька порад, для відновлення нормального режиму харчування:
    1. Дробове харчування саме по собі дуже корисно. При відсутності апетиту, потрібно через силу їсти маленькими порціями. Не можна допускати, щоб ні грама їжі не надходила в шлунок. Через силу, але трохи потрібно змушувати себе. Їжте те, що вам найбільше подобається, нехай вона навіть шкодить. Це тимчасова терапія, головне повернути апетит до їжі.
    2. Їжте маленькі порції, найулюбленіших страв з красивих тарілок.
    3. Спеції покращують апетит. Завдяки їм, виробляється шлунковий сік, що призводить до голоду і відповідно захочеться щось з'їсти.
    4. Алкоголь і нікотин притуплює бажання вживати їжу. Це перші два фактори, які можуть призвести до відсутності апетиту. Швидкі перекуси, відсутність графіка прийому їжі призводить до відсутності апетиту. Збільште фізичні навантаження, нормалізує свій режим дня і відмовтеся від шкідливих звичок. Як тільки почав відчуватися голод не пийте кави і не смаліть цигарки.
    5. У великій кількості, вживайте продукти, які збагачені вітамінами. Можна пропити комплекс вітамінів, щоб організм позбувся прихованих недуг.
    6. Менше нервуйте, не звертайте увагу на дрібниці, які знижують ваш настрій. Коли пропадає настрій - це ще один крок до відсутності апетиту.

    Слідкуйте за своїм організмом, він часто дає нам дзвіночки майбутніх захворювань. Якщо мінімальні поради не допомогли повернути апетит, зверніться за допомогою до фахівців. Не затягуйте з подібною проблемою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору