ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців попередили про чергове подорожчання комуналки

    18 квітня 2024 четвер
    39 переглядів
    Українців попередили про нове подорожчення на комуналку

    Зростання вартості газу на міжнародному ринку найближчим часом позначиться і на тарифах в Україні – майже кожен квартал він буде дорожчати.

    Відповідну думку висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень, старший економіст Центру економічної стратегії Олександр Жолудь.

    Він наголосив, що вплинути на комуналку можуть також нові розцінки на електроенергію, які почнуть діяти вже на початку наступного місяця. Крім того, Україна поступово змінює систему розрахунку та оплати – так звані щоквартальні тарифи, які прив'язані не тільки до курсу валют, а й до ситуації на світових ринках.

    Експерт прогнозує, що швидше за все слід очікувати і на подорожчання інших послуг – першим у списку являється водопостачання, вартість якого напряму залежить від ціни на газ.

    Ускладнює ситуацію і юридичний аспект, адже перевірити правильність розрахункової формули платіжок та наочно пояснити її населенню досі ніхто не взявся.

    За приклад він ставить британську сферу відповідних послуг, де кожен окремий громадянин має право змінити постачальника та укласти з ним довгострокову угоду. Таким чином люди захищені від раптових відключень і точно знають – кому висловити свої претензії.

    "У нас просто немає ні ринку, ні потенційних його учасників", - додав економіст.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору