ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Рівному розкопали підземний палац

    18 квітня 2024 четвер
    75 переглядів
    У Рівному під землею знайшли частину старовинного маєтку

    В центральній частині міста Рівне під землею знайшли частину старовинного маєтку. Це, за припущенням науковців, може бути старовинним князівським палацом.

    Тунель до помістя розкопали в кінці 2016 року. Тепер вдалося знайти ще кілька ходів й дістатись до великих підземних кімнат.

    "Цегла видно – це широкий формат. Пустоти характерні для 19 століття. Тут вони дуже добре помітні. Є надія знайти і клеймо", – розповів про дивовижну знахідку науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Вознюк.

    Історики вважають, що підземелля було колись частиною князівського палацу. Він розміщувався на цьому місці ще три століття тому, а тепер тут знаходиться парку. Палац до нинішніх часів не зберігся.

    Олексій Вознюк зазначив, що знайдене приміщення могла відігравати роль кухні. Вік знахідки поки не вдалося визначити. В деяких місцях цегла відноситься до 13 століття.

    Крім того, за допомогою спецобладнання за 100 метрів від місця розкопок відшукали ходи на двох рівнях. Це допоможе археологам зробити ще дивовижніші знахідки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору