ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Порозумнішав" будинок: як запорожець повністю відмовився від електрики (відео)

    29 березня 2024 п'ятниця
    37 переглядів
    Чоловік із Запоріжжя зробив собі "розумний" будинок

    Мешканець Запоріжжя Олег Павловський самостійно виготовив сонячні батареї і повітряний колектор, щоб забезпечити свій будинок незалежної електроенергією.

    "Сонця багато - вирішив збирати безкоштовну енергію для будинку: почитав в інтернеті, що це ефективно працює. Повітряний сонячний колектор робив практично з відходів, які валяються під ногами: алюмінієві банки, дошки, скло, пінопласт, вата, фольга", - розповів Павловський.

    Він повідомив, що вже три роки будує зі своєю дружиною та друзями будинок, житлова площа якого становить 150 кв.м. Щоб не витрачати великі гроші на підключення електрики й газу він і вирішив виготовити сонячні батареї та повітряний колектор. Він поєднав 221 алюмінієву банку в 17 рядів. На сонці їх стінки дуже швидко нагріваються. Чоловік хоче поставити на даху будинку ще кілька колекторів, щоб повністю відмовитися від опалення дровами.

    За словами Павловського, вони користуються сонячними панелями вже два роки. Зверху панелі вони зібрали самостійно, знизу ж поставили заводські.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору