ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віталій МАКСИМОВ, начальник Закарпатського УМВС: Якщо в Ужгороді з’явиться озброєна муніципальна поліція, дехто нестиме за це кримінальну відповідальність

    28 марта 2024 четверг
    69 переглядів

    "Коли я прочитав в пресі повідомлення про те, що муніципальній поліції Ужгорода дано дозвіл на носіння вогнепальної зброї, то просто посміявся", — зізнався сьогодні, 10 травня, на прес-конференції начальник УМВСУ в Закарпатській області Віталій Максимов.

    Віталій МАКСИМОВ.
    Віталій МАКСИМОВ.

    За законом, додав він, якщо буде створена така озброєна група, відповідальні за це особи нестимуть кримінальну відповідальність. Він зазначив , що такого роду формування не мають права бути озброєні навіть електрошокерами.

    Віталій Максимов також ствердив, що муніципальна поліція в Ужгороді ще не створена. «Поки нема предмету розмови, інспекція ще не створена», — сказав він.

    Натомість раніше заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков поінформував пресу, що після травневих свят (1-2 травня) вулиці міста вже патрулюватиме така інспекція і вона має дозвіл на носіння вогнепальної зброї. Керівник муніципальної поліції Микола Дем’янчук в інтерв’ю одній з місцевих газет підтвердив слова заступника мера, додавши, що поліція вже працює.

    Ще раніше Володимир Бобков припускав, що муніципальній поліції дозволять користуватись електрошокерами.

    За підсумками ж роботи у І кварталі закарпатська міліція виглядає непогано – злочинів зареєстровано загалом більше, але тяжких та особливо тяжких – менше. Хоча більше за ці кілька місяців вбивств – 17 (торік за цей же період 10), нанесення тяжких тілесних ушкоджень, шахрайств, крадіжок авто і ДТП зі смертельними наслідками.

    Із зареєстрованих у цьому році вбивств – розкриті всі, але резонансне вбивство підприємця та його дружини, що проживали біля обласної лікарні, -- все ще «глухар». Зате розкрито два вбивства з 1993 та 2001 років. Деякі вбивства можна було, за словами Максимова, попередити. Наприклад, хлопці, які вчинили 2 вбивства в Ужгороді, перед тим вбили закарпатського таксиста, який відвіз їх у Рівненську область. Їх були б швидше знайшли, якби рівненські медики не констатували смерть молодого таксиста від алкоголю. Докладно розповів Максимов і про вбивство, яке його вразило – 20-річна розлучена молода мама через ревнощі вбила 18-річну дівчину на Мукачівщині, причому нанесла 7 ножових поранень і кілька ударів молотком.

    Уже порушено 113 кримінальних справ щодо незаконного обігу наркотиків (торік за такий же період 107), виявлено 12 наркопритонів, (9), 4 міжнародні канали переміщення (торік жодного), 3 факти контрабанди наркотиків.

    Заведено 12 справ по нелегальній міграції, а за весь минулий рік їх було 11.

    Дев’ять справ стосуються контрабанди «крутих» авто (за весь 2006 – 4). За цими справами мають шанс реально «загриміти» і митники.

    Серйозні догани Максимов виніс керівнику відділу з протидії торгівлею людьми (по всій Україні є справи, а у нас нема), відповідним керівникам за недопрацювання по хабарництву («свіжий» факт один – 500 доларів чиновнику земельного відділу Тячева), мізер злочинів у лісовій сфері.

    Також міліцією до суду скеровано 5 кримінальних справ відносно 17 учасників озброєних злочинних угрупувань. Щодо слів міністра МВС Василя Цушка, що на Закарпатті діє 27 ОЗУ, Масимов вважає, що того просто неправильно інформували – ОЗУ є одне, але і з нього вже чимало активістів «пов’язали».
    Закарпатський міліціонер Віталій Максимов "докерувався" до українського "срібла" першого "поліцейського" чемпіонату світу
    Три кримінальні справи порушено проти посадовців Ужгородської міськради Сергія Ратушняка
    Закарпаття: Підводні "течії" сварки ужгородського мера Ратушняка та головного обласного міліціонера Максимова
    Закарпаття: Сьогодні головний обласний міліціянт Віталій Максимов заявив про багатомільйонні зловживання в комунальній сфері міста Ужгорода

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору