ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені знайшли взаємозв’язок між ім'ям та зовнішністю

    19 квітня 2024 п'ятниця
    57 переглядів
    Як саме пов`язане наше ім`я з нашою зовнішністю

    Вчені з Єврейського університету Єрусалиму з'ясували, що люди можуть вгадувати імена людей по фотографії обличчя.

    Цікаве дослідження вчених довело, що обличчя людини якимсь дивним чином пов'язане з її іменем. Про це повідомляє Journal of Personality and Social Psychology.

    Психологи спостерігали за поведінкою відразу декількох груп добровольців з Ізраїлю та Франції, що проходили простий тест. Вчені показували добровольцям фотографію чоловіка або жінки, виводили під нею чотири імені і просили вгадати, як звуть людину на портреті.

    На превеликий подив психологів, в середньому, і ізраїльтяни, і французи називали правильне ім'я в приблизно 40% випадків.

    Що ще цікавіше, "чуття на імена" працювало тільки тоді, коли учасники дослідів дивилися на фотографії своїх співвітчизників. А після того, як вчені поміняли набори знімків для ізраїльтян і французів місцями, рівень правильних відповідей впав до рівня нижче випадкової відповіді.

    Вчені перевірити свої здогадки за допомогою нейромережі. Аналізуючи форму обличчя, тип зачіски та інші риси зовнішності, нейромережа досягла 64% правильних відповідей.

    Відкритим залишається питання - чому обличчя людей відповідають стереотипам про носіїв тих чи інших імен? Певної відповіді на цю загадку поки що немає. Але вчені вважають, що люди несвідомо підлаштовуються під стереотипи про своє ім'я, змінюючи зачіску, макіяж і інші риси обличчя, які легко змінити.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору