ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені підійшли до розгадки однієї з головних таємниць мозку

    16 квітня 2024 вівторок
    78 переглядів
    Вчені знайшли у мозку людини величезний нейрон,який може продовжувати свідомість

    Американські вчені знайшли у мозку людини величезний нейрон, який на думку спеціалістів породжує свідомість.

    Про результати своїх досліджень фахівці написали на сторінках журналу Nature.

    За словами нейробіологів, свідомість породжує наявність так званого клауструму, який являє собою тонку пластинку (близько 2 мм) із сірої речовини. Пластина знаходиться в глибині білої речовини під обома півкулями мозку.

    Саме у цій пластинці група вчених під керівництвом доктора Кристофа Коха виявила особливий нейрон, який окутує увесь зовнішній шар головного мозку та опосередковує взаємодію між різними його частинами.

    Раніше клауструму надавали не такого великого значення, зокрема вивчення його ускладнювало місцезнаходження. Фахівці припускали, що дана пластинка могла відповідати за сексуальні почуття.

    Для більш детального вивчення цієї речовини у мозку, спеціалісти використали генетично модифікованих мишей. Для визначення місцезнаходження клауструму, вчені запустили в гени нервових клітин зелений флуоресцентний білок. Таким чином, визначивши, де знаходиться клауструм, вчені сконструювали 3D-можель трьох нейронів.

    Модель показала будову клауструму із трьох нейронів, один з яких був значно довшим за інші та обволікав усю зовнішню частину мозку. Це, на думку, спеціалістів,може означати, що нейрон поєднує різні області центральної нервової системи та у кінцевому результаті – породжувати свідомість.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору