ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Чопській митниці знайшли посилку з трьома старовинними картами

    20 апреля 2024 суббота
    58 переглядів

    Днями при проведенні митного контролю поштового відправлення, яке пересилали з Австрії до однієї з західних областей України працівники відділу митного оформлення №1 Чопської митниці виявили три старовинні карти Росії та прилеглих до неї територій.

    У декларації, яка супроводжувала посилку, відправник оцінив загальну вартість її вмісту в 100 євро. Однак митники запідозрили, що карти можуть становити історико-культурну цінність. А оскільки, згідно зі статтею 96 Митного кодексу України культурні цінності заборонені до переміщення через митний кордон України у міжнародних поштових відправленнях, вміст посилки було вилучено і скеровано на експертне дослідження в Службу контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України в Закарпатській області.

    Попередня експертиза встановила, що відправник подав митному органу документи, які містять неправдиві дані щодо поштового відправлення. Виявлені карти представляють культурну, історичну, художню та наукову цінність.

    Найцікавіша зі знайдених — історико-етнографічна карта „RUSSIAE, МОSCOVIAE ЕТ ТАRТАRІАЕ", виготовлена у Західній Європі на рубежі 17-18 століть. Зображення нанесено на цупкий папір з водяними знаками, оригінальним є також метод виготовлення — поєднання типографського друку та ручного розпису аквареллю. Карта дає уявлення про Росію та навколишні землі у середині 16-го століття, її населення, рослинний і тваринний світ. Інші дві географічні карти виготовлені в Німеччині у 18-му столітті і зображують тогочасну Російську імперію та прилеглі до неї території. Всі три карти у доброму стані, на них є лише незначні потертості та пожовтіння.

    По даному факту складено протокол про порушення митних правил, карти вилучено до рішення суду і скеровано на повторну експертизу. Вона і визначить реальну вартість та історичну цінність раритетів, повідомили з прес-служби Чопської митниці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору