ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Які чинники перешкоджають запровадженню безвізу для України

    17 квітня 2024 середа
    74 переглядів
    Що саме заважає Україні отримати безвіз

    Європейські чиновники днями ухвалили план щодо надання Україні безвізового режиму, проект якого винесуть на голосування вже наприкінці цього місяця. Експерти припускають, що тристоронні переговори також мають суттєві ризики для держави.

    На думку аналітика аналітик інституту світової політики Дарини Гайдай, представники Євросоюзу візьмуть під суворий контроль політичну ситуацію, адже на даний час залишаються не вирішеними кілька базових питань,які є основними умовами для відміни віз. Серед них – припинення корупційних скандалів, а також проведення ключових реформ (пенсійної та земельної).

    Так званий пост-моніторинг буде направлений на відстеження боротьби із злочинністю, а також дискримінацією у суспільстві.

    Сповільнює процес також процедура механізму припинення, з якою виступила Франція, до прийняття якого точні строки запровадження безвізу неможливі.

    Існує також ймовірність того, що саме французька сторона проти такої лояльності до України, адже побоюється, що наступною у переліку стане Туреччина.

    У МЗС з цього приводу дають більш оптимістичні прогнози: зокрема, посилаючись на те, що Швейцарія вже погодилася скасувати ряд обмежень на в'їзд.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору