ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як пройшов День первинної профорганізації на закарпатській Іршавщині (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Закарпатська облпрофрада інформує!

    У містах і районах Закарпаття проходять зустрічі з головами первинних профорганізацій, приурочені Року первинної профспілкової організації, які проводяться під егідою Федерації профспілок України. Чергова така нарада відбулася в місті Іршава.

    Заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець у своєму виступі акцентував увагу на питаннях діяльності первинок щодо колдоговірної, фінансової роботи, охорони праці. Було дано рекомендації з питань організаційно-статутної діяльності первинних профорганізацій. На питаннях оздоровлення та санаторно-курортного лікування зупинилася директор Іршавської районної виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Марія Улинець.
    У своєму виступі голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько окреслив основні проблеми сучасного профспілкового руху, діяльності профспілок України і нашого краю щодо відстоювання прав та інтересів працюючих, в тому числі проведення протестних акцій профспілок за активної участі голів первинних профорганізацій різних галузей.
    Чимало гострих питань порушили на зібранні профспілкові активісти Іршавського району. Йшлося, зокрема, про напругу в трудових колективах медичних закладів у зв’язку зі зрівнялівкою в оплаті праці працюючих з різним рівнем кваліфікації, невиплату з місцевих бюджетів у повному обсязі надбавок працівникам закладів культури, встановлених на державному рівні, надбавку освітянам, які працюють на території районів, що мають статус гірських, у розмірі 25%, не враховуючи її у розмірі мінімальної заробітної плати, непомірне для людей чергове підвищення тарифів на електроенергію, високі ціни на природний газ і тарифів на послуги ЖКГ тощо.
    Ці звернення увійшли до Резолюції зібрання, в якій містяться вимоги до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та роботодавців.
    Профспілкові працівники області відвідали Іршавський районний історико-краєзнавчий музей, про роботу якого їм розповів директор Андрій Світлинець.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На фото:
    - під час зібрання – профспілкові активісти Іршавського району;
    - виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько;
    - директор Іршавського районного історико-краєзнавчого музею Андрій Світлинець (ліворуч) розповідає про його роботу голові обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяні Повханич та голові облпрофради Володимиру Фленьку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору