ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль закликав очільницю Мінздоров’я не жити в Україні "американськими категоріями в медицині"

    19 березня 2024 вівторок
    80 переглядів
    Москаль просить Супрун не провокувати закарпатців на ненормативну лексику

    Ініціативи Мінздоров’я України про реформування екстреної медичної допомоги, заяви про ліквідацію станцій швидкої медичної допомоги та створення на їх базі так званих парамедиків викликають украй негативний резонанс і збурюють на Закарпатті як медичних працівників, так і населення, особливо у високогірних районах, заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    – Закарпатська область не ліквідовує, а збільшує кількість станцій швидкої допомоги, – заявляє Геннадій Москаль. – Адже в нас фіксується постійний природний приріст населення. Тільки в минулому, 2016 році ми відкрили п’ять нових станцій швидкої допомоги. Не можна сліпо переносити досвід США в українські реалії, як це намагається робити в.о. міністра охорони здоров’я пані Супрун.
    Та навіть у США парамедики є не у всіх штатах. Я стажувався в цій країні й бачив роботу парамедиків на практиці. Якщо висловлюватися спрощено, то це вантажники, які забирають хворого з дому чи місця події й везуть у лікарню. У США функції парамедиків виконують у тому числі пожежники й поліцейські, котрих учать елементарним навичкам, як довезти пацієнта живим до лікарні. В українських реаліях це неможливо і недоцільно. По-перше, далеко не всі пацієнти, до яких викликають швидку допомогу, потребують госпіталізації, багатьом медичну допомогу можна надати на місці. По-друге, в США людину, яку парамедики доставили в лікарню, обстежують від голови до п’яток. І якщо виявлять у неї якесь захворювання, госпіталізують, а не виписують додому, оскільки несуть за це відповідальність. Хто цим займатиметься в нас?
    Перед тим, як ініціювати реформи «по-американськи», може краще забезпечити країну каретами швидкої допомоги, які є в США, американськими дорогами, американськими лікарнями з їх діагностичним і лабораторним обладнанням? Якщо пані Супрун досі живе американськими категоріями, то хай приїде на Закарпаття у високогірний район і побачить справжні реалії української медицини. Місцеві лісоруби швидко продемонструють їй «парамедицину» в дії! Для чого закидати в суспільство ненормальні ідеї реформаторства, які неможливо втілити на практиці, і які тільки провокують людей на ненормативну лексику відносно уряду?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости