ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Постраждалий гірник розкрив проблеми шахти Степова

    19 квітня 2024 п'ятниця
    44 переглядів
    Які проблеми шахти Степова, привели до трагедії

    В Україні триває жалоба за загиблими гірниками шахти "Степова" на Львівщині, у якій стався вибух 2 березня. Один з гірників, який знаходиться у лікарні, розповів про умови роботи та проблеми, які призвели до трагедії.

    Робітник шахти "Степова" Андрій Олійник дивом вижив після обвалу. Напевне цей день стане для нього ще одним днем народження. Крім того, 2 березня він і справді відзначав день народження та міг взагалі не виходити на роботу.

    "У нас є така традиція, що на день народження можемо не йти на шахту, просто паспорт показуєш начальнику, а я забув його зранку взяти – і так попав на роботу. Дочка в мене маленька, тільки 10 місяців, я в той момент тільки думав: доця мене не буде пам'ятати, як тата", - розповів гірник.

    Однією з причин аварії Олійник називає старе обладнання, яке не мінялося. Фінансування як завжди недостатньо.

    "Старе обладнання, фінансування на обладання ноль абсолютно. Нема нічого, де воно – я не знаю, чи розкрадається, чи просто таке фінансування", - зазначив чоловік.

    В уряді також зізнаються, що з фінансуванням шахт є проблеми. Наразі пріоритетом для уряду є належна перевірка стану всіх копалень в Україні та здійснення усіх необхідних заходів, щоб попередити подібні трагедії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору