ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стало відомо, хто знищив канатний міст над Дніпром у Києві

    23 квітня 2024 вівторок
    48 переглядів
    Хто знищив канатну дорогу

    Канатну дорогу через річку Дніпро в Києві демонтували спільно Дніпровська і Печерська районні адміністрації, не повідомивши про це місту.

    Про це розповів радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець, передає "Українська правда".

    Він також повідомив, що троллей фактично був незаконним.

    "Троллей - це сезонна розвага, на монтаж якої потрібні договори з КП "Маріїнський парк" і КП "Плесо". Договір діяв з травня по жовтень. Таким чином, після закінчення дії договору конструкція автоматично стала незаконною. Її у кінці сезону повинні були демонтувати самі власники або укласти цілорічний договір зі згаданими КП", - сказав він.

    Білоцерківець уточнив, що районні чиновники, могли порушити процедури демонтажу - зокрема, попередити власника тролеїв про те, що в разі, якщо він сам не прибере конструкцію, то це зроблять комунальники.

    "Місту варто було б провести аукціон і саме на торгах визначити, хто буде облаштовувати канатний міст", - сказав радник мера.

    Він додав, що міська влада в майбутньому планує реалізувати проект конструкції, яка буде починатися саме від Арки дружби народів.

    У свою чергу голова Печерської РДА Сергій Мартинчук сказав, що нічого про демонтаж не чув і дозволів на такі роботи не давав.

    "Що демонтували? Троллей? Комунальники? Коли? Я про це вперше від вас чую. Наші комунальники дійсно сьогодні працювали у центрі, але вони прибирали Маріїнський парк", - сказав він.

    Голова Дніпровського району Петро Онофрійчук підтвердив, що троллей демонтували комунальники і запевнив, що власників конструкції попереджали неодноразово.

    "Демонтували тому, що конструкція була незаконна - не мала необхідних дозволів. Тим більше були травмовані люди. Власників попереджали не раз, надавали приписи. Оскільки вони не реагували, то демонтували ми спільно КП "Київблагоустрій", - сказав він.

    Онофрійчук додав, що цей проект може відновити свою діяльність, але тільки тоді, коли буде мати повний пакет документів, відповідати всім нормам і буде дійсно безпечним.

    Водночас керівник КП "Київблагоустрій" Іван Кліпа зазначив, що співробітники цього КП не брали участь у демонтажі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору