ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців змушують повертати субсидії: варто знати

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Служби соцзахисту масово змушують повертати нараховані субсидії через суд

    Служби соцзахисту масово змушують повертати нараховані субсидії через суд.
    Такі повідомлення щоразу з’являються у засобах масової інформації, та мають свої підтвердження.

    Причиною соціально-економічних перетрубацій можуть бути помилки, що допускаються при заповненні документів на субсидію. Можна забути про певні види доходів або витрат, також хтось із родичів, що проживають разом можуть мати незазначені види доходів.

    Спробуйте довести, що ситуація є простою помилкою, і на меті не було приховати «забуті» дані. Особливу увагу працівники соціального захисту приділяють саме правильно заповненим документам і, у разі, виявлення найменших розбіжностей – одразу подають до суду на повернення субсидій. Нерідко порушують кримінальну справу за виявлені факти підробки даних.
    Багато запитань у населення виникає ще тому, що повернення коштів вимагають від отримувача субсидії, проте, по факту, реальні гроші перераховуються напряму постачальнику послуг.

    Варто зауважити, існує всього 4 випадки, що передбачають повернення незаконних нарахувань:

    - помилка у розрахунках розміру субсидії

    - виявлення хибних даних, що надані юридичними особами та фізичними особами-підприємцями

    - виявлення свідомо невірно поданої інформації про стан доходів та витрат

    - набуття права власності на нерухомість іншою особою, що не була зареєстрована з часу призначення субсидії.

    Кожний випадок має свій термін для розгляду та процес доказування. У разі, якщо помилкове нарахування здійснено через помилку працівника соцзахисту, тоді отримувач лише інформується про суму переплати або недоплати.

    Проте, громадянам необхідно враховувати вже наявні судові прецеденти, у яких докази на кшталт: «не знали» або «не могли знати» у випадку із прихованими доходами не впливають на рішення суду.

    Аби не продовжити ряд прийнятих судових рішень і не стати боржником держави, варто заздалегідь попіклуватися про свою безпеку. При заповненні відповідних документів враховуйте кожну, навіть, на ваш погляд дріб’язкову, деталь. Звіряйте дані податкових декларацій, уникайте розбіжностей, у разі, змін, повідомляйте органи соціального захисту.

    Не зайвим буде звернутися за консультацією до юриста, тим більш, якщо ситуація таки дійде до суду. Все частіше відповідачі активно використовують юридичні недоліки у подібних справах, що значно збільшує шанси на перемогу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору