ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державна реєстрація громадських формувань (зі статусом юридичної особи) через фронт-офіси

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    На виконання вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон), наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи (далі – Порядок), розділом ІІІ якого врегульовано особливості проведення державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси.

    На виконання Наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 року № 1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань», місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги Закарпатської області проводять прийом та видачу документів з державної реєстрації громадських формування (зі статусом юридичної особи).
    Державна реєстрація може проводитись за заявою заявника шляхом звернення до фронт-офісів, що забезпечують прийняття та видачу відповідно до цього Порядку документів під час державної реєстрації.
    У разі подання документів для державної реєстрації до фронт-офісу уповноважена особа такого фронт-офісу здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації, передбачені Порядком, та здійснення яких покладається на державного реєстратора, уповноважену особу суб’єкта державної реєстрації відповідно до Порядку.
    Зареєстрована заява та електронні копії оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлені шляхом сканування та долучені до такої заяви, за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру передаються на розгляд суб’єкту державної реєстрації.
    За відповідність електронних копій документів для державної реєстрації оригіналам таких документів у паперовій формі відповідає особа, яка виготовила електронні копії документів.
    Заява та оригінали документів для державної реєстрації, документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, а також інші додаткові документи, подані заявником, на час розгляду їх державним реєстратором зберігаються у фронт-офісі.
    Державний реєстратор під час розгляду заяви використовує електронні копії оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлені шляхом сканування, що долучені до такої заяви, та за необхідності запитує від відповідного фронт-офісу оригінали таких документів.
    Документи, що потребують усунення підстав для зупинення розгляду документів, повертаються (видаються, надсилаються поштовим відправленням) уповноваженою особою фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів для державної реєстрації, заявнику не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від заявника заяви про їх повернення за описом, сформованим за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру.
    У разі подання документів для державної реєстрації фронт-офісу документи, необхідні для усунення підстав для зупинення розгляду документів, подаються до відповідного фронт-офісу у порядку, передбаченому для заяв про державну реєстрацію.
    За результатом проведеної державної реєстрації уповноважена особа фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів для державної реєстрації, протягом трьох робочих днів з дня її проведення надсилає документи для державної реєстрації суб’єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи відповідно до Закону.
    За результатом проведеної державної реєстрації за бажанням заявника уповноважена особа фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів для державної реєстрації, надає виписку з Єдиного державного реєстру у паперовій формі з проставленим підписом та печаткою державного реєстратора. У такому випадку суб’єкт державної реєстрації зобов’язаний невідкладно передати фронт-офісу відповідну виписку з Єдиного державного реєстру в паперовій формі з проставленими підписом та печаткою державного реєстратора.
    У разі відмови у державній реєстрації документи, подані для державної реєстрації, зберігаються фронт-офісом, що забезпечував прийняття та зберігання таких документів, протягом трьох років.
    У разі звернення заявника у межах строку, передбаченого Порядком, документи, подані для державної реєстрації (крім документа про сплату адміністративного збору), повертаються (видаються, надсилаються поштовим відправленням) йому відповідно до Порядку.
    На даний час, в Закарпатській області діють три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які проводять прийом та видачу документів з державної реєстрації громадських формування (зі статусом юридичної особи):

    1) Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
    Поштова адреса: 88017, м.Ужгород, вул.Загорська, 51
    Контактний телефон: 0-800-213-103
    Телефон: (0312) 64-15-03
    Адреса електронної пошти: [email protected]
    Директор: Давиденко Михайло Миколайович

    2) Мукачівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
    Поштова адреса: 89600, м.Мукачево, вул.Пушкіна, 30.
    Контактний телефон: 0-800-213-103
    Мобільний телефон: 095-831-15-74
    Адреса електронної пошти: [email protected]
    Директор: Молнар Костянтин Євгенович

    3) Хустський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
    Адреса: 90400, м.Хуст, вул.Івана Франка, 6
    Контактний телефон: 0-800-213-103
    Tелефон: (03142) 5-18-01
    Адреса електронної пошти: [email protected]
    Директор: Дубчак Наталія Василівна


    Головний спеціаліст відділу державної
    реєстрації друкованих засобів масової
    інформації та громадських формувань
    Управління державної реєстрації
    Головного територіального управління
    юстиції у Закарпатській області
    Данканич Наталія Михайлівна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости