ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як впоратися з післяпологовою депресією

    29 березня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    Післяпологова депресія,як її позбутись

    Багато жінок стикаються з проблемою післяпологової депресії. Жінки намагаються не говорити про це вголос, але це не означає, що нічого не відбувається. Всі переживання вона ховає глибоко в собі, намагаючись впоратися з думками самостійно. За статистикою, близько 70 відсотків молодих мам страждають від неприємних думок після пологів, і лише приблизно 10-15 відсотків мають яскраво виражені симптоми депресії.

    Жінка, опинившись у становищі, а так само близькі люди відчувають піднесені почуття тільки від однієї думки, що скоро на світ з'явиться ще одне життя, але чомусь після пологів, з жінкою відбуваються непередбачувані речі?

    На думку експертів, післяпологова депресія викликана деякими психологічними і фізичними факторами. Зміна гормонального балансу та дефіцит вітаміну В, призводить до депресії, коли значно знижується рівень жіночих гормонів. Після пологів, жінка відчуває стрес і без сторонньої допомоги їй важко буде впоратися з ним. Хворобливі супроводи протягом вагітності та під час пологів так само призводять до стресу. Жінка завжди прагне виглядати шикарно, але вагітність тягне за собою зміни у фігурі, в раціоні харчування і іншим змінам, які теж приводять до депресивного стану.

    Поява дитини іноді підриває відносини чоловіка і дружини. Жінка, переживаючи всі свої труднощі мало приділяє уваги чоловікові, тому він з часом відштовхується. Жінці цей факт теж важко пережити, тому що вона як ні хто інший після пологів потребує підтримки і любові.

    Є кілька ознак післяпологової депресії, але не бажано ставити собі діагноз. Якщо ви відчуваєте якісь зміни в емоційному плані, краще звернутися за допомогою до фахівця. Але все ж до деяких симптомів потрібно прислухатися. Коли з'являється розчарування, дратівливість, втрата апетиту, збій режиму сну, небажання спілкуватися з близькими людьми, почуття провини, почуття обмеженості, відсутність інтересу до дитини та звичним і улюбленим речам, головні болі, біль у грудях, відсутність мотивації, печаль і безнадію. Ці симптоми є серйозними викликами того, що у вас з'являється післяпологова депресія.

    Краще не ігнорувати дані ознаки і звернутися за допомогою до лікарів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору